Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑΙσόβια για απότακτο αστυνομικό από την Άρτα,που δολοφόνησε στα Τίρανα τον μεγαλέμπορο...

Ισόβια για απότακτο αστυνομικό από την Άρτα,που δολοφόνησε στα Τίρανα τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών Ντέβι Κασμί


Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Ούτε μια ημέρα δεν μειώθηκε η ποινή του Έλληνα απότακτου αστυνομικού που δολοφόνησε στα Τίρανα τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών Ντέβι Κασμί.

Ο 45χρονος Ευθύμης Ευθυμίου, προσέφυγε στο Εφετείο το οποίο όμως και διατήρησε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του είχε επιβληθεί στον πρώτο βαθμό για το συμβόλαιο θανάτου που διέπραξε στις 29 Ιανουαρίου 2018 στην Αλβανική πρωτεύουσα. Καθοριστικό στοιχείο για τον εντοπισμό του, κρίθηκε η κατάθεση άλλου κατάδικου ο οποίος περιέγραψε το δολοφόνο ως «σωματώδη άνδρα με μακριά γενειάδα και χτυπημένα tattoo’s στο κορμί του …». Ο Αλβανός συνεργός του 45χρονου, που του παρείχε όλα τα μέσα για την διάπραξη της δολοφονίας [όπλο, καταφύγιο] τιμωρήθηκε με 33 χρόνια κάθειρξης.

«Συμβόλαιο» σε βάρος μεγαλέμπορου ναρκωτικών
Ο 45χρονος Έλληνας, σκότωσε κατά παραγγελία τον Ντέβι Κασμί, με 4 σφαίρες στο θώρακα και το κεφάλι ενώ ο φόνος αποδόθηκε στο Αλβανικό καρτέλ με την ονομασία «αίνιγμα» που προωθούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Γαλλία και Ισπανία. Δεν είναι τυχαίο ότι στο διαμέρισμα του θύματος βρέθηκαν 3 κιλά κοκαΐνης και μικρή ποσότητα LSD. Ο Ευθυμίου, υπηρετούσε έως το 2012 στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. ως Ειδικός Φρουρός. Είχε αποπεμφθεί από το Σώμα της ΕΛΑΣ για εμπλοκή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών αλλά στην πορεία στρατολογήθηκε από Αλβανούς βαρόνους ως «πληρωμένος εκτελεστής».

Βίος και πολιτεία
Ως Ειδικός Φρουρός της ΕΛ.ΑΣ, το 2009 φέρεται να είχε συμμετοχή στη Φρανκφούρτη στη μεταφορά ναρκωτικών (5.5kg κοκαΐνης) προερχόμενα από την Βενεζουέλα, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα το όνομά του είχε εμπλακεί σε διακίνηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ και τελεσίδικα αποτάχθηκε το 2012. Ο Βέλιου, αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας, είχε αναφέρει πως ο Ευθυμίου κατέφθασε στα Τίρανα δυο εβδομάδες πριν τον φόνο, ως μέλος μιας από τις πιο σκληρές αλβανικές συμμορίες. Ο Ευθυμίου το 2016 είχε συλληφθεί στην Άρτα για διακίνηση ναρκωτικών και έμεινε στη φυλακή για 10 μήνες. Στο δικαστήριο, που έγινε στα Γιάννενα το 2017 καταδικάστηκε ως χρήστης ναρκωτικών [και όχι ως έμπορος] για διακίνηση κοκαΐνης σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος.

ΑΡΧΙΚΗ