Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνεχίζει να δίνει τη μάχη της 10 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Δέκα μήνες μετά την εγκληματική επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και όχι μόνο η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, δίνοντας καθημερινά μια σκληρή μάχη. Τον περασμένο Μάιο, η Ιωάννα, πηγαίνοντας στο γραφείο όπου εργαζόταν, στην Καλλιθέα, δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο με καυστικό υγρό από μια συνομήλική της, η οποία στη συνέχεια διέφυγε.
«Η Ιωάννα γνωρίζει την αλήθεια από την πρώτη στιγμή»

Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε η Ιωάννα στο περιοδικό «ΟΚ», η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου, μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου. «Είναι πολύ βαθιά τα εγκαύματα και εκτεταμένα σε μεγάλα μέρη του σώματος. Εκτός από το πρόσωπο, έχει κάψει και τον θώρακα και τα χέρια της. Κάποια εγκαύματα, μάλιστα, φτάνουν και μέχρι την πλάτη. Η Ιωάννα γνωρίζει την αλήθεια από την πρώτη στιγμή. Τις πρώτες μέρες, της δίναμε σιγα – σιγά τα κομμάτια της αλήθειας, αλλά ποτέ δεν της είπαμε ψέματα. Ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι αρχίζει έναν αγώνα που θα είναι μακρύς. Απλά είναι πολύ διαφορετικό να σου το λέει κάποιος και εντελώς διαφορετικό να το βιώνεις» ανέφερε η διευθύντρια της κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, η γιατρός εξήγησε τις ιδιότητες της μάσκας που φορά η 34χρονη μετά την επίθεση με βιτριόλι. «Έχει λειτουργική χρησιμότητα. Είναι για να πιέζει τις ουλές και να βελτιώνει την ποιότητά τους. Επίσης, βοηθάει και στην ελαστικότητα του δέρματος. Ένα μεγάλο πρόβλημα με τα εγκαύματα είναι ότι οι ουλές τραβάνε το πρόσωπο και τα διάφορα στοιχεία, όπου είναι, προς κατευθύνσεις που δεν θέλουμε. Είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην πλαστική και η πίεση είναι ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης. Η Ιωάννα έχει δει το πρόσωπο της πριν φύγει από το νοσοκομείο. Είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει το πρόβλημά του με μεγάλη σοβαρότητα».
ioanna2

Πριν από λίγο καιρό, η Αννίτα Ναθαναήλ, μιλώντας για τη σχέση που έχει αναπτύξει με την Ιωάννα, εξήγησε τι ήταν αυτό που την ώθησε να «στήσει» μια παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και μετέφερε στο κοινό, μέσα από τη βραδινή εκπομπή «Μεσάνυχτα», εκ μέρους της Ιωάννας, ένα τρυφερό μήνυμα και μια δέσμευση ζωής.

«Έχουν πάει πίσω τα χειρουργεία της λόγω του κορονοϊού και ξέρεις είναι οδυνηρό για ένα κορίτσι που έχει πληγές, τραύματα και προγραμματισμένα χειρουργεία που περιμένουν να ολοκληρωθούν. Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος. Μετά θα χρειαστεί κι εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης και στο εξωτερικό. Να κοιτάξει το θέμα του ματιού γιατί είναι κρίμα να μην μπορέσει να αποκαταστήσει το θέμα της όρασής της, το αυτί της, την κίνησή της στον λαιμό. Επειδή με τις εγχειρήσεις που έχει κάνει, έχουν αφαιρεθεί μεγάλα κομμάτια δέρματος που δεν τα είχε περίσσεια αφού είναι λεπτή κοπέλα. Το δέρμα αργεί πάρα πολύ να ξεχειλώσει. Όταν αφαιρείς τόσα μεγάλα κομμάτια δέρματος για να καλύψεις τους κατεστραμμένους ιστούς, είναι πολύ αργή η επούλωση, διαδικασία χρονοβόρα κι επίπονη» είχε δηλώσει, αρχικά, το μοντέλο. «Συγκινήθηκε πάρα πολύ από την ανταπόκριση του κόσμου και τα μηνύματα αγάπης που λαμβάνει καθημερινά. Κάνει όνειρα για το πώς θα μπορέσει να βοηθήσει άλλες γυναίκες» είχε προσθέσει.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *