Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΚάλεσμα για δημιουργία Αγροτικού Συλλόγου Ακτίου – Βόνιτσας

Κάλεσμα για δημιουργία Αγροτικού Συλλόγου Ακτίου – Βόνιτσας

mploko-bonitsa3
Oι αγρότες που συμμετείχαν στο μπλόκο του Αγίου Νικολάου στην Βόνιτσα, καλούν με ανακοίνωση στη δημιουργία Αγροτικού Συλλόγου Ακτίου – Βόνιτσας.
Αναλυτικά:
«Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες δεχόμαστε ανελέητη επίθεση από την πολιτική που κλέβει τον κόπο και το εισόδημά μας, που λεηλατεί τη ζωή των παιδιών μας, που μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση. Πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις υλοποιώντας την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ.
Μπροστά σ’ αυτή τη κατάσταση, που απειλεί ακόμα και την βιολογική μας επιβίωση, είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός συνδικαλιστικού φορέα που θα εξασφαλίζει την ενότητα των φτωχομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων σε κατεύθυνση διεκδικητική, αγωνιστική, που θα οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή μας, με συμμάχους όλα τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες.
Στον Αγροτικό Σύλλογο Ακτίου – Βόνιτσας, μέλη γίνονται οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες (αμπελουργοί, κτηνοτρόφοι, ελαιοπαραγωγοί, ψαράδες, μελισσοκόμοι) και όλοι όσοι έχουν αγροτικό εισόδημα. Οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργάτες, που έχουν μικρή ή μεσαία αγροτική εκμετάλλευση, οικογενειακής μορφής στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. Κριτήριο για την εγγραφή κάποιου ή κάποιας στο Σύλλογο είναι αποκλειστικά και μόνο η συμφωνία του με αυτούς τους σκοπούς και τους στόχους.
ΚΑΛΟΥΜΕ Όλους και Όλες, Αγρότες και Αγρότισσες του δήμου Ακτίου -Βόνιτσας, να στηρίξουν τη δημιουργία του Αγροτικού Συλλόγου για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της αγροτιάς. Καλούμε τους αγρότες προβούν σε εγγραφές και να υποβάλουν υποψηφιότητες σε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή μέχρι στις 15 Νοεμβρίου.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν 8,9 και 10 Δεκεμβρίου με κάλπες που θα υπάρχουν στην έδρα του δήμου στο δημαρχείο στη Βόνιτσα και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα. Θα υπάρξει και νέα ανακοίνωση.
Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται κατά αλφαβητική σειρά από τους: Κατσαβριά Βαγγέλη (ΤΗΛ: 6972863789), Κοκόλη Νίκο(ΤΗΛ:6932907059), Μάχα Δημήτρη(ΤΗΛ:6973450120), Σκλεπούνη Θεόδωρο(ΤΗΛ:6937525325) και Στριφτάρη Δημήτρη(ΤΗΛ:6977609234)» agriniopress.gr/