Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Κάσος: Πρόστιμο 300 ευρώ στην δασκάλα χορού επειδή μάζεψε... 7 πεταλίδες!

Κάσος: Πρόστιμο 300 ευρώ στην δασκάλα χορού επειδή μάζεψε… 7 πεταλίδες!

Κάσος: Πρόστιμο 300 ευρώ στην δασκάλα χορού επειδή μάζεψε… 7 πεταλίδες!
Απίστευτη και όμως αληθινή η είδηση από την Κάσο για επιβολή υψηλού προστίμου 300 ευρώ για 7 πεταλίδες

Εδώ και οκτώ χρόνια η Ελίζα Πάλλη βρίσκεται στην Κάσο μόνο και μόνο για να διδάξει κλασικό μπαλέτο στα 10 κοριτσάκια του ελληνικού ακριτικού νησιού.

Σήμερα, η καθηγήτρια χορού καταγγέλλει ότι της έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ για… επτά πεταλίδες. “Ξεκόλλησα μερικές πεταλίδες από κάποιον βράχο επειδή… πείνασα! Ας με πάνε φυλακή”!, ακούγεται να λέει στην εκπομπή του Alpha “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση”.

Στην ακριτική Κάσο, η Ελίζα Πάλλη βγαίνει για τον καθορισμένο και επιτρεπόμενο από τις Αρχές περίπατο για “λόγους σωματικής άσκησης” την περίοδο της καραντίνας λόγω κορονοϊού.

Έναν περίπατο που λίγο αργότερα “κοστολογείται” από άνδρες του Λιμεναρχείου Κάσσου για… 300 ευρώ: “Κάθε μέρα, σχεδόν ευλαβικά λόγω κάποιων αναπνευστικών προβλημάτων που με ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια, έκανα τη βόλτα μου στο τετράγωνο γύρω από το σπίτι μου το οποίο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα”, λέει η κ. Πάλλη, εξιστορώντας το χρονικό της απίστευτης αυτής ιστορίας και συνεχίζει:

“Κάποια στιγμή, επειδή πείνασα, κι επειδή τα πράγματα σε οικονομικό επίπεδο είναι πολύ δύσκολα για εμένα αυτή την εποχή, έβγαλα από τον βράχο γύρω στις 7 πεταλίδες. Ξαφνικά, ήρθαν δίπλα μου δύο άνδρες του Λιμενικού, κανείς τους δεν είναι ντόπιος, ρωτώντας με: “Τι μάζεψες;”. Όταν τους απάντησα γελώντας “Πεταλίδες”, μου είπαν πως είναι παράνομο “και επειδή κρατάς μαχαίρι και αντιμίλησες θα σου κόψουμε πρόστιμο”.

“Δεν έγινε μία σύσταση, κατευθείαν πρόστιμο. Λυπάμαι πολύ που σε έναν ακριτικό βράχο με 5 ανθρώπους όπου παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να επιβιώσουμε και που με θυσίες μόνο αντέχουμε, σε ένα τόπο που έχω δώσει και την ψυχή μου για τα παιδιά, να συμπεριφέρονται έτσι δίνοντας μου 300 ευρώ πρόστιμο”, λέει με έντονο παράπονο..

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της Ελίζας Πάλλη στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση”:

ΠΗΓΗ