Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις – Κούλουμα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για να είναι όλα έτοιμα για περισσότερες από 6 αποκριάτικες εκδηλώσεις, με αποκριάτικες παρελάσεις και πάρτυ για μικρούς και μεγάλους που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο των Αποκριών (Από 29 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2020).

Θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη συνταγή των πέντε προηγούμενων χρόνων, ξεκινώντας τις αποκριάτικες εκδηλώσεις με την ενεργή συμμετοχή και αμέριστη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών και την συνεργασία των Προέδρων των Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων , όπως και αρκετών πολιτιστικών συλλόγων και συλλόγων γυναικών .

Αποδεικνύουµε στην πράξη ότι όλοι μαζί µπορούµε και θέλουμε να φέρουµε πιο κοντά τους Δηµότες µας µε κοινές δράσεις.

Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά , συμμετοχή από μαθητές , φορείς και συλλόγους το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε βήμα του, σε κάθε εκδήλωση του.

3ο Αποκριάτικο Παιδικό Καρναβάλι στην Κατούνα

Το Αποκριάτικο Παιδικό Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Κατούνα το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 15:30 στον κεντρικό δρόμο Κατούνας με εκκίνηση το Δημοτικο Σχολείο Κατούνας και κατάληξη στην πλατεία της Κατούνας .

Το καρναβάλι θα ξεκινήσουν οι ξυλοπόδαροι , ακροβάτες X-Saltibagos και ο κλόουν motzo Tzotzo .
Στην πλατεία θα πραγματοποιηθεί παιδικό πάρτι και πρόγραμμα με την θεατρική ομάδα δρόμου X-Saltibagos . Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ζογκλερικά , ακροβατικά ταχυδακτυλουργικά και άφθονο γέλιο.

Στην πλατεία θα προσφερθούν σε όλα τα παιδιά χοντ-ντογκ και αναψυκτικά . Την προετοιμασία των εδεσμάτων θα επιμεληθούν οι γυναίκες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Κατούνας.

Τα παιδικά γκρουπ θα συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Κατούνας .

Έχει προβλεφθεί για τα παιδιά και τους γονείς που θα τα συνοδεύουν μετακίνηση με λεωφορείο σε συνεννόηση με τους οργανωτές των Αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Γληγοράκεια 2020 στην Βόνιτσα

Η κεντρική και για το 2020 αποκριάτικη εκδήλωση είναι ο «Γληγοράκης Αχυρένιος» που φέτος έρχεται με το ψαράδικο άρμα του.

Ως γνήσιος «ψαράς» και στην συνέχεια ως « βαπτιζόμενος Μπουχαλιώτης» που τον χτύπησε ο «κορονοϊός» πριν προλάβει να απολαύσει τον γάμο του που έγινε εκείνη την ημέρα .

Σίγουρα ο Γληγοράκης και όλοι του οι ακόλουθοι και θα ξεσηκώσουν την Βόνιτσα την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Το καρναβάλι στην Βόνιτσα την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου θα ξεκινήσει στις 16.00 από το ύψος του Γυμνασίου – Λυκείου Βόνιτσας με κατεύθυνση την παραλία της Βόνιτσας και τερματισμό το parking της παραλίας στην Μαρίνα .

Το άρμα του «ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ» θα ξεκινήσει στις 15.15 πίσω από το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας .

Θα περάσει την από την συνοικία Μπουχάλεως και θα καταλήξει στο γυμνάσιο- λύκειο Βόνιτσας από όπου θα οδηγήσει την παρέλαση και θα είναι ο επικεφαλής της παρέλασης.
Δρώμενο Βλάχικου Γάμου στην Πάλαιρο

Φέτος αναβαθμίζεται και ο Βλάχικος Γάμος στην Πάλαιρο . Ο Βλάχικος Γάμος θα έχει φέτος 3 άρματα με θέματα σατιρικά αποκλειστικά του βλάχικου γάμου . Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Αποκριών 1 Μαρτίου 2020 με πολύ κέφι , ζωντανή μουσική , δωρεάν κρασί και φαγητό .

Από τις 11.00πμ θα ξεκινήσουν τα προικοσύμφωνα , το ξύρισμα του γαμπρού ,η προετοιμασία της νύφης και στο τέλος στην πλατεία της Παλαίρου θα ολοκληρωθεί ο βλάχικος γάμος με την τέλεση του γάμου.

Η παρέλασαση των βλάχικων αρμάτων θα ξεκινήσει από την κορυφή της Παλαίρου (διασταύρωση Παλαιρος με Πογωνιά ) με κατεύθυνση την παραλία και πλατεία Παλαίρου

Εκεί θα γίνει ο γάμος και ζωντανή ορχήστρα θα δώσει το έναυσμα για ένα μεγάλο γλέντι

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

ΚΑΤΟΥΝΑ : Παιδικό «Αποκριάτικο Καρναβάλι» Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 15:30 μμ

ΠΑΛΑΙΡΟΣ : «Βλάχικος Γάμος» Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 στις 11.00 πμ

ΠΛΑΓΙΑ : Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 στις 11.00 πμ

ΘΥΡΡΕΙΟ :Αποκριάτικο Καρναβάλι – Παιδικό πάρτι την Κυριακή 10 Μαρτίου 2020 στις 16:30 μμ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ : Αποκριάτικο παιδικό πάρτι Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 στις 11:00 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ : «ΓΛΗΓΟΡΑΚΕΙΑ 2020» ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 Μαρτίου 2020 15:30 μμ

Να ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας έχει διαθέσει σε όλες τις εκδηλώσεις δωρεάν αποκριάτικες στολές .

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Σε πολλά μέρη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα στηθούν και φέτος αποκριάτικα γλέντια την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς συλλόγους, τους φορείς και τους Προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων.
Ιδιαίτερα θα είναι φέτος τα κούλουμα στην δημοτική ενότητα Μεδεώνος αφού θα γίνουν σας συνεργασία με τον Δήμο Αμφιλοχία στην πανέμορφη περιοχή του Αγρίλου στις παρυφές τις λίμνης Αμβρακίας (πρώην στρατόπεδο- ένα υπέροχο δασίλιο στον δρόμο Κατούνα-Σαμάρι)

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου μας αλλά και για όσους επισκεφθούν την περιοχή μας να απολαύσουν τα δωρεάν κούλουμα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας (θα προσφερθεί χαλβάς , λαγάνες , ελιές ,ταραμάς , γίγαντες και κρασί) που θα πραγματοποιηθούν στις κάτωθι περιοχές :

• Παραλία Βόνιτσας ( Δημαρχείο Βόνιτσας σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Βόνιτσας ).
• Παλιάμπελα ( στην κεντρική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ Ο Μύλος “).
• Μοναστηράκι (Στην Πλατεία σε συνεργασία με τις γυναίκες του Μοναστηρακίου)

• Δρυμό ( στην πλατεία του Δρυμού ).

• Θύρρειο ( πλατεία Θυρρείου).

• Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος ( περιοχή Άγριλος σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφιλοχίας)

• Πογωνιά – Πάλαιρος (παραλία Αι Γιάννη Πογωνιάς σε συνεργασία με την κοινότητα Πογωνιάς την δημοτική ενότητα Παλαίρου και τον σύλλογο Γυναικών Πογωνιάς )

• Πλαγιά ( παραλία «ΛΥΓΙΑ» σε συνεργασία με τον

• Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαγιάς).

Τα κούλουμα σε όλες τις περιοχές θα ξεκινήσουν την Καθαρή Δευτέρα από τις 10.30 πμ.

Να τονίσουμε ότι είμαστε από τους λίγους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας που διοργανώνουμε για τους πολίτες του Δήμου και τους φιλοξενούμενους μας αποκριάτικες εκδηλώσεις και κούλουμα σε όλο το πλάτος και μήκος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

Είναι μια ωραία ευκαιρία στις πιεστικές εποχές που ζούμε να ξεχαστούμε και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας .

Όλοι μαζί γιορτάζουμε!!!!

ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

Από xiromeropress