Τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα χτυπούν τον νομό Αιτωλοακαρνανίας δημιουργώντας πολλά προβλήματα. Μηχανήματα του δήμου Μεσολογγίου και της Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας προσπαθούν να ανοίξουν την εθνική οδό Αντιρίου- Ιωαννίνων που έχει κλείσει από χώματα που κατέβηκαν από το βουνό.
Στο Αγρίνιο η πυροσβεστική έχει δεχτεί τουλάχιστον 200 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας, κυρίως από το Δήμο Μακρυνείας και το δήμο Παραβόλας.
Προβλήματα σοβαρά από την έντονη βροχόπτωση στο Νεοχώρι ,στο Αιτωλικό , στο Ζευγαράκι έχουν κινητοποιήσει τους ανθρώπους της Περιφέρειας με επικεφαλής τον προιστάμενο Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Τέγα όπως επίσης και τον δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο με δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι είναι από την πρώτη στιγμή στις περιοχές που έχουν προβλήματα.
Πληρώματα της τροχαίας Μεσολογγίου και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκονται από τα ξημερώματα στις περιοχές και συνδράμουν σε βοήθεια.

Όσο περνάει η ώρα, αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που έχουν πληγεί από την πρωτοφανή πρωινή νεροποντή.
Πολύ σοβαρό είναι το πρόβλημα στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο φαράγγι της Κλεισούρας και στα Φραγκουλέικα, όπου ο δρόμος έχει καταστραφεί σε τουλάχιστον τρία σημεία και φερτά υλικά – λάσπες και κορμοί υπάρχουν και σε άλλα.

Επί τόπου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, που σε δηλώσεις του μεταφέρει πρωτοφανείς εικόνες, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της μεγάλης καταστροφής στην εθνική οδό. “Το ευτύχημα είναι ότι καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε δέκα με δεκάπεντε οχήματα από την περιοχή και να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι. Αλλά η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη και η εικόνα απογοητευτική” , λέει ο κ. Κατσιφάρας, που υπέβαλλε αίτημα ώστε να κηρυχτούν Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στη 1:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό και μια πρώτη αποτίμηση της πολύ δύσκολης κατάστασης.

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και συσσώρευσης υδάτινου όγκου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας των εξής οδικών σημείων του δικτύου της
Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.
 59,600 χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Τοπική Κοινότητα Παναιτωλίου,
 Από 5ο έως 9ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Αγρινίου – Θέρμου Τοπική Κοινότητα Καινούργιο.
Επίσης, από το 8ο έως το 13ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αγρινίου – Αγίου Βλασίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κατολίσθησης.
Σε όλα τα σημεία ενεργούν αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων
Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και συσσώρευσης υδάτινου όγκου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας των εξής οδικών σημείων του δικτύου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.
 Επαρχιακή Οδός Μακρυνείας – Ναυπάκτου, διασταύρωση Κεράσοβου,
 Επαρχιακή Οδού Αστακού – Μεσολογγίου (γέφυρα Μάστρου).
Επίσης, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Φραγκουλέικα έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κατολίσθησης.
Παράλληλα, υφίσταται μεγάλος υδάτινος όγκος και εφιστάται η προσοχή των οδηγών στις περιοχές Αιτωλικό, Νεοχώρι, Κατοχή, Λυσιμαχεία και Χρυσοβέργι.
Σε όλα τα σημεία ενεργούν αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *