Σαν από θαύμα σώθηκαν τέσσερις Γερμανοί τουρίστες με το βαρύ όχημά τους να κρέμεται έτοιμο να πέσει σε χαράδρα στο “δρόμο” από Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων προς το χωριό Λαπαναγοί.

Οι τουρίστες με την βοήθεια της τεχνολογίας (GPS) θέλησαν χθες Τρίτη 6/9, να διασχίσουν μια κατά τ’ άλλα μοναδική διαδρομή χωρίς να υπολογίσουν ότι εδώ είναι Ελλάδα.

Το GPS έδειξε το δρόμο, τον ακολούθησαν και βρέθηκαν σε ένα επικίνδυνο και ουσιαστικά αδιάβατο δρόμο. Στην προσπάθειά τους να περάσουν αφού επιστροφή δεν μπορούσε να γίνει, ο δρόμος υποχώρησε και το όχημά τους βρέθηκε αιωρούμενο πάνω από χαράδρα που οδηγεί στον ποταμό Σελινούντα. Τελικά, το όχημα δεν έπεσε αφού στάθηκε στην άκρη του γκρεμού.

Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ. Καλαβρύτων και του Α.Τ. Καλαβρύτων έδεσαν το όχημα για να μην πέσει ωστόσο η ανέλκυσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η κατασκευή του δρόμου αυτού που συνδέει την Ιερά Μονή Μακελλαριάς με Λαπαναγούς και από εκεί με την Αιγιάλεια έχει “κολλήσει” στην γραφειοκρατία μεταξύ υπηρεσιών Δασαρχείου – Περιφέρειας με τα κονδύλια για την κατασκευή του να είναι εγκεκριμένα, αλλά να… αναμένονται υπογραφές!

Πηγή: kalavrytanews.gr

Από xiromeropress