Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ σε ενα ολόκληρο χωριό στην ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ!

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ σε ενα ολόκληρο χωριό στην ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ!

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ σε  ενα ολόκληρο χωριό στην ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ!
Σε καραντίνα τίθεται ολόκληρο το χωριό Ραπτόπουλο, στην Ευρυτανία, εξαιτίας υψηλού επιδημιολογικού φορτίου κορονοϊού. Αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία.

Τη λήψη έκτακτων περιοριστικών μέτρων στο χωριό Ραπτόπουλο Αγράφων, στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Τετάρτης, έκτακτη σύσκεψη στον θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε:

Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.
Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Τα περιοριστικά αυτά μέτρα ισχύουν από την έκδοση της απόφασης και για 7 ημέρες, ήτοι έως 15-12-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο.

Κατόπιν ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά του δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτός του συγκεκριμένου χωριού.news247.gr