ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΞΕΦΑΝΤΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΛΕΝ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ…. ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΓΛΕΝΤΑΜΕ

Τα Καρναβάλια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας έχουν καθιερωθεί με στόχο να διασκεδάσει ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι ξεχνώντας για λίγο την δύσκολη καθημερινότητα .
Η Δημοτική Αρχή μέσω Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας προσπαθεί κάθε χρόνο να ενισχύει και να εμπλουτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καρναβαλικές εκδηλώσεις .
Η σπουδαιότερη παράμετρος των φετινών καρναβαλιών του Δήμου είναι και πάλι ο εθελοντισμός, οι πινελιές του οποίου δίνουν τη διαφορά και φέτος.
Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά , συμμετοχή από μαθητές , φορείς και συλλόγους το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε βήμα του, σε κάθε εκδήλωσή του.
Το πρόγραμμα τον εκδηλώσεων φέτος θα ξεκινήσει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με δύο καρναβάλια σε Κατούνα και Θύρρειο, τον Βλάχικο Γάμο στην Πάλαιρο και το αποκριάτικο πάρτυ στην Πλαγιά. Θα ολοκληρωθεί την Καθαρή Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Βόνιτσα με τα « Γληγοράκεια 2017 » και τα παραδοσιακά κούλουμα σε πολλά μέρη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΚΑΤΟΥΝΑ : Κυριακή 26 Φεβρουαρίου Ώρα 11:00
« ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΤΟΥΝΑΣ »
Η παρέλαση θα διασχίσει τον κεντρικό δρόμο της Κατούνας και θα καταλήξει στην πλατεία Κατούνας όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χορέψουν με τους αποκριάτικους ήχους της μουσικής.
ΠΑΛΑΙΡΟΣ : Κυριακή 26 Φεβρουαρίου Ώρα 11:00
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ »
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το ύψος του παλιού Σχολείου και θα καταλήξει στην πλατεία της Παλαίρου ,όπου θα γίνει με διασκεδαστικό τρόπο η αναπαράσταση του Βλάχικου γάμου . Θα ακολουθήσουν χοροί , παραδοσιακό γλέντι και δωρεάν φαγητό για όλους τους παρευρισκόμενους .
Φέτος για πρώτη φορά πριν κατέβει στην παραλία το άρμα του «Βλάχικου Γάμου» πολλοί καρναβαλιστές ( πεζοπόρα γκρουπ κυρίως ) θα παρελάσουν στον κεντρικό δρόμο της Παλαίρου με κατεύθυνση την παραλίας – πλατειά της Παλαιρου δίνοντας μια ξεχωριστή νότα .
ΠΛΑΓΙΑ : Κυριακή 26 Φεβρουαρίου Ώρα 11:00
« ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ »
Για πρώτη φορά στην Πλατεία της Πλαγιάς θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο πάρτυ για μικρούς και μεγάλους με αποκριάτικη μουσική και κλόουν για τους μικρούς καρναβαλιστές.
ΘΥΡΡΕΙΟ : Κυριακή 26 Φεβρουαρίου Ώρα 16:.30
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΘΥΡΡΕΙΟΥ »
Το καρναβάλι στο Θύρρειο κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο . Έτσι και φέτος αυτοί που θα πάρουν μέρος θα ξεσηκώσουν όλο το χωριό και θα στήσουν με την σειρά τους το δικό τους πάρτι.

ΒΟΝΙΤΣΑ : ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Φεβρουαρίου Ώρα 16:00
«ΓΛΗΓΟΡΑΚΙΑ 2017»
Το παλαιότερο δρώμενο και το μοναδικό που γίνεται Καθαρή Δευτέρα. Ένας συνδυασμός Καρναβαλιού και Δρώμενου, μαζί που συγκεντρώνει στην Βόνιτσα πολλούς επισκέπτες .
Το άρμα του ”ΓΛΗΓΟΡΗ” ( και μόνο αυτό ) θα ξεκινήσεις και φέτος παραδοσιακά από την Μπούχαλη ( πίσω από το Κ.Υ. Βόνιτσας ) και αφού θα περάσει από αρκετές γειτονιές θα κατευθυνθεί προς τη Κεντρική Λεωφόρο της Βόνιτσας ( Ελευθερίου Βενιζέλου) για να καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ όπου θα διαβαστεί ο σατιρικός επικήδειος και με τραγούδι και χορό θα δοθεί στην πυρά .
Την ίδια ημέρα τα υπόλοιπα καρναβαλικά άρματα και πεζοπόρα αποκριάτικα τμήματα που θα πάρουν μέρος θα ξεκινήσουν στις 16.00 από την θέση βρυσούλα στην πρώτη διασταύρωση της Βόνιτσας ερχόμενοι από Πάλαιρος και Λευκάδα ( στην κορυφή της Ελευθεριού Βενιζέλου εκεί που βρίσκονται τα καφενεία του Ζαφειρούλη και το καφέ Κόρνερ ) . Η παρέλαση θα κατευθυνθεί προς την παραλία και θα προηγηθεί κατά 15 λεπτών του άρματος του « ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ ».
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Φεβρουαρίου ΩΡΑ 10.00 πμ
Σε πολλά σημεία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα πραγματοποιηθούν τα πατροπαράδοτα κούλουμα.
Αναλυτικά
Βόνιτσα : Πλατειά Δημαρχείου στην παραλία της Βόνιτσας σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας
Κατούνα : Πλατεία Κατούνας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Κάτουνας
Θύρρειο : Πλατεία Θυρρείου σε συνεργασία με τις γυναίκες του Χωριού
Άγιο Νικόλαο : Πλατεία του Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Νικολάου.
Παλιάμπελα : Στο παλαιό Δημοτικό απέναντι από την εκκλησία των Παλιαμπέλων σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Παλιαμπέλων ” Ο ΜΥΛΟΣ ”
Δρυμός : Στην πλατεία του Δρυμού στο Κοινοτικό Γραφείο.
Πλαγιά Στην παραλία θέση Λυγιά της Πλαγιάς σε συνεργασία με τον πολιτιστικός σύλλογος Πλαγιάς.
Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας μέσω Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου είναι από τους ελάχιστους Δήμους της Ελλάδος που διοργανώνει 4 αποκριάτικες παρελάσεις και πραγματοποιεί κούλουμα σε 7 περιοχές σε όλη την επικράτεια του Δήμου.
Επίσης είναι ο μοναδικός Δήμος της Ελλάδος που καλύπτει με αποκριάτικες στολές όλα τα αποκριάτικα γκρουπ των καρναβαλιών χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση προς τους συμμετέχοντες (μικρούς και μεγάλους) του καρναβαλιού. Διαθέτει πλέον ένα βεστιάριο με περίπου 800 στολές ( το 2014 παραλάβαμε 74 στολές !!!!!!).
Καθημερινά λειτουργεί το βεστιάριο του Δήμου μας στον Παιδικό Σταθμό της Βόνιτσας από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:30 έως 14:30 και από τις 15 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα λειτουργεί και από τις 18:00 έως τις 20:00 το απόγευμα. Θα μπορεί κάθε δημότης να δανειστεί δωρεάν αποκριάτικη στολή.
Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *