Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ : Εμάς δεν μας εκπλήσσει τίποτα. Τα ξέρουμε χρόνια τα...

ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ : Εμάς δεν μας εκπλήσσει τίποτα. Τα ξέρουμε χρόνια τα πεπραγμένα σας εδώ και χρόνια τώρα σας μαθαίνουν και σε επίπεδο περιφέρειας….

ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ : Εμάς δεν μας εκπλήσσει τίποτα. Τα ξέρουμε χρόνια τα πεπραγμένα σας εδώ και χρόνια τώρα σας μαθαίνουν και σε επίπεδο περιφέρειας….
Σύμφωνα με το από 28-2-2019 προεκλογικό δελτίου τύπου του δήμαρχου κ. Αποστολάκη, είχε ήδη υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ αναδόχου και δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για το έργο «Βελτίωση δημοτικής οδοποιίας και αντιμετώπιση κατολίσθησης πρανών στη θέση Όχθια -της Δ.Ε. Παλαίρου», ενώ το έργο ήταν ήδη εγκεκριμένο από τον Μάιο του 2018, με ποσό 700.000€. Το συγκεκριμένο έργο αναφέρονταν στο δελτίο τύπου ως «η απαρχή των έργων του Δήμαρχου κ. Αποστολάκη»
Μας προετοιμάζει δηλαδή πως θα είναι ότι άλλο σχεδιαστεί προς υλοποίηση από τον κ. Δήμαρχο όπως τα πεζοδρόμια της Βόνιτσας ,όπως η οδοποιία μέσα στον αναδασμό της Βόνιτσας μισοτελειωμένα, ιστορικό κέντρο Βόνιτσας, πλατεία, πρόχειρα όλα στο πόδι ,προβληματικά και μη λειτουργικά για τους δημότες.
Όλα τα έργα σας αυτή την τύχη έχουν.
Εμάς δεν μας εκπλήσσει τίποτα. Τα ξέρουμε χρόνια τα πεπραγμένα σας εδώ και χρόνια τώρα σας μαθαίνουν και σε επίπεδο περιφέρειας….
Για ποιο λόγο ακυρώσατε την υπαριθμον 14127/28-6-2013 προγραμματική σύμβαση (αντίγραφο της οποίας φαίνεται παρακάτω) μεταξύ του δήμου Ακτίου Βόνιτσας και του Πανεπιστήμιου Πατρων που αποτελούνταν από 5 καθηγητές πανεπιστήμιου που αφορούσε «Έρευνα Κατολισθήσεων στα παράκτια πρανή του Οικισμού της ΠΑΛΑΙΡΟΥ για τον προσδιορισμό των αιτίων πρόκλησης τους και υπόδειξης λήψης των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση τους? Μελέτη σοβαρή και επιστημονικώς αποδεκτη. Καθώς το έργο θα είχε ηδη ολοκληρωθεί και δε θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα.
Σχεδόν 2 χρόνια μετά το έργο παραμένει ημιτελές και άκρως επικίνδυνο για τους δημότες ενώ η αρχική μελέτη τροποποιήθηκε παρανόμως με απόφαση της οικονομικης επιτροπης 208/2019.

 

Καταφέρατε και εξαπατήσατε για άλλη μια φορα τους δημότες της Παλαιρου ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης με τις προεκλογικού τύπου συμβάσεις και φωτογραφιες.
Ερωταται λοιπον ο κ Βιτσας ως επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου αν πηγαινε η συμβαση αυτή για έλεγχο θα την υπέγραφε ως νομιμη? Και πως την ψηφιζει στην οικονομικη επιτροπη ?
.
Πως ενώ ηταν αντιδήμαρχος Παλαιρου ο κ. Φραδελος το εργο δεν ειχε τροποποιηθεί με ριζικές αλλαγές ? Και έτρεχε εντος συμβατικών προθεσμιών?
Ο 1 ος ΠΚΤΜΝΕ συμπεριλάμβανε ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ οι οποίες ενσωματώνονται στην Αρχική Σύμβαση με την απορρόφηση των απροβλέπτων, για εργασίες που προέκυψαν, καθώς η αρχική μελέτη του έργου συμπεριλάμβανε την κατασκευή φρεατοπασσάλων για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων δεν υλοποιηθηκε και τροποποιηθηκε παρανομως εφοσον καθως ειχε ηδη δημοπρατηθεί το εργο με αποτελεσμα την αλλαγη του φυσικού και οικονομικού αντικεμενου και δεν εφαρμόστηκε η αρχική λύση αντιστήριξης του πρανούς με καρφιά και gunite (λυση σοβαρη και στατικα αποδεκτη ) το οποίο εδράζονταν σε κεφαλοδεσμούς επι ων πασσάλων.
Πως αλλάζει η μελέτη και γινεται άλλο εργο ? Και δεν εχει σταλει για προσυμβατικο ελεγχο ξανα? Ενώ είναι ηδη δημοπρατημένο με σύμφωνη γνώμη του «μελετητη» ,που πληρώθηκε την μελέτη και την δέχτηκε την ριζική αλλαγή της.
Στην συνέχεια εγινε δεύτερη τροποποίηση τη θέσης εκτέλεσης του εργου με την υπαριθμον 213/2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπης δημου Ακτιου –Βονιτσας προκειμένου να «πληρωθει» το εργο στη θεση «ΡΕΜΠΕΛΕΙΚΑ» το οποιο ολοι γνωριζουν πως κατασκευαστηκε….
Κύριε δήμαρχε σας επαρκούσαν τα λεφτά να γίνει το έργο στα οχθια και είμαστε σε αυτά τα χαλια και θέλατε να καλύψετε και άλλο τμήμα ? Από την άλλη πλευρα ζητάτε πρόσθετη χρηματοδοτηση που όντως είναι αναγκαία για το εργο αυτό.
Μάλιστα είναι τόσο πολύ που θράσος σας που ενώ δώσατε παράταση 6 μηνών στον εργολάβο λες και δεν είναι επείγον η κατασκευή του εργου και από την άλλη πλευρα υποδεικνυεται τον τροπο(αρθρο 32 παρ γ του Ν4412/16 λογω κατεπείγοντος ) στην περιφερειακή αρχή και στον κ Περιφερειαρχη Δυτ Ελλαδας να αναθέσει το έργο.
Θεωρείται ότι ο κ Περιφερειάρχης και οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΔΕ δεν ξέρουν τι να κάνουν?
ΥΓ1: Ξεχάσατε να υποδείξετε και τον ανάδοχο κ Αποστολάκη ….
Για το «Κύμα Αλλαγης
Ο επικεφαλής
ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ