Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

1) Πως πριν από 3 μήνες ψηφίσατε θετικά κ. Αποστολάκη την πρώτη απόφαση για την μεταφορά 4500 τόνων από το Αίγιο, με τιμή 68€/τόνο, σύμφωνα με τη 25/2020 απόφαση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ και τώρα αλλάξατε θέση? Τα ακριβά σκουπίδια σας αρέσουν, ενώ τα φθηνά όχι?
Όσον αφορά τον δήμο Αιγίου είχε γίνει κατανομή και σε άλλους ΧΥΤΑ όπως Φωκίδας, Δυτικής Αχαίας, Αγρίνιο και Ναύπακτος .
2)Πως κ. Αποστολάκη από 9/11/20 γνωρίζατε για την απόφαση μεταφοράς της Κέρκυρας και το αναρτήσατε στο προσωπικό σας προφίλ στο Facebook ?
Το γνωρίζατε για την Κέρκυρα πριν καν δημοσιευτεί το ΦΕΚ, το οποίο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το ένα στις 11-11-20 ΦΕΚ 4978/Β/11-11-20 ΦΕΚ και το άλλο ΦΕΚ 4997/Β/12-11-20 στις 12-11-20, μαζί με τις αποφάσεις μεταφοράς άλλων δυο δήμων (27000 τόνοι από την Κεντρική Κέρκυρα που πάνε στα Γιάννενα και 3000 τόνοι από τον Δήμο Γορτυνίας που πάνε στο ΧΥΤΑ Τριανταφυλλιάς του Νομού Ηλείας). Μήπως τα είχατε κανονίσει από πριν να μας τα φέρετε και προδοθήκατε μόνος σας? Λέμε μήπως….



Όπως λέτε αφού το γνωρίζατε πριν από έκδοση της υπουργικής απόφασης γιατι δεν το σταματήσατε? Άρα επιθυμούσατε να έρθουν τα σκουπίδια της Κέρκυρας ,και δουλεύετε τους δημότες και τους συνεργάτες σας. Πέφτετε σε πολλές αντιφάσεις…..Προδοθήκατε κ Αποστολάκη….
Μήπως λόγω ηλικίας σας διέφυγε και κάνατε και αυτό το φάουλ?
Εγώ προσωπικά δεν εξέδωσα την υπουργική απόφαση. Αυτή είναι υπογεγραμμένη και δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από τον Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη. Λέτε να έχω τέτοια «δύναμη» κ. Αποστολάκη, ώστε να εκδίδω Υπουργικές Αποφάσεις και με φοβάστε τόσο? Για την Υπουργική αυτή Απόφαση, σας κάλεσα στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ να ορίσουμε δικηγόρο για την ακύρωσή της και δεν ψηφίσατε. Αντιθέτως μετά από 2 μέρες, βάλατε ως 16ο θέμα της Οικονομικής Επιτροπής τον ορισμό δικηγόρου για την ακύρωση της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης, στο οποίο θα συμφωνήσει και θα υπερψηφίσει ο εκπρόσωπος της παράταξης μας στην Οικονομική Επιτροπή της 1-12-20. Και αυτό για το θεαθήναι το κάνετε όμως.
Όσον αφορά την Κέρκυρα, για το 2020 όλοι οι δήμοι πηγαίναμε τα ΑΣΑ στα Γιάννενα ,ενώ το 2021, μόνο ο κεντρικός δήμος με 27000 τόνους, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου. Έτσι αποφάσισε το Υπουργείο και όχι εγώ κ. Αποστολάκη. Άραγε λοιπόν, παντού γίνεται κατανομή ποσότητας απορριμμάτων σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου και τον νέο νόμο 4685/2020 άρθρο 83, που επιτρέπει την έκδοση απόφασης μεταφοράς από τον Υπουργό Περιβάλλοντος.
α) Η αρνητική ψήφος στην απόφαση του Υπουργού, θα είχε ως αποτέλεσμα την παραπομπή όλων των μελών του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ για κακουργηματικές πράξεις. Σας το ανέφερε και ο δικηγόρος στην γνωμοδότηση του που τέθηκε υπόψη των μελών του ΔΣ, καθώς ο Υπουργός στην απόφαση του επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας και μάλιστα εν μέσω Covid 19, που δεν επιδέχονται αναβολή. Κάνετε τον τζάμπα μάγκα καλυπτόμενοι πίσω από τις ψήφους της πλειοψηφίας του ΦΟΔΣΑ, που εφαρμόζει τον νόμο .Να σας θυμίσω ότι για παλαιότερη απόφασή σας το 2017, πήγατε κατηγορούμενοι και παρακαλούσατε να σωθείτε από την μήνυση του τότε Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ κ. Καπετάνου. Αφού «πουλήσατε» όλους τους τότε συνεργάτες σας λέγοντας «Εγώ δεν ξέρω τίποτα. Άλλος ήταν πρόεδρος στο ΦΟΔΣΑ, κάτι που θα κάνατε και τώρα, αλλά δεν την πατήσαμε εμείς.»
β) Όσον αφορά την άσκηση ενδίκων μέσων κατά της απόφασης του Υπουργού, σας το πρότεινα στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ και δεν ψηφίσατε και μαθαίνω έκπληκτος ότι το έχετε βάλει ως τελευταίο θέμα και συγκεκριμένα το 16ο για ορισμό δικηγόρου στην Οικονομική Επιτροπή της 1-12-20, το οποίο ο εκπρόσωπος της παράταξής μας, ασφαλώς θα υπερψηφίσει, γνωρίζοντας όμως την τύχη της, κάτι το οποίο σας το αναφέρει και ο δικηγόρος του ΦΟΔΣΑ στην γνωμοδότηση του. Απλά κοροϊδεύετε τους δημότες και τους συμβούλους σας .
γ) Επειδή είστε όχι απλά άσχετος, αλλά και επικίνδυνος, η τιμή δεν καθορίζεται όσο εμείς θέλουμε και μπακαλίστικα όπως έχετε μάθει (να τα κάνετε όλα όπως θέλετε και με ό,τι τιμή θέλετε) όλα αυτά τα χρόνια. Αντιθέτως σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν ΥΠΕΝ/ΓΓΔΑ/110402/728 έγγραφο του ΥΠΕΝ, του Γενικού Γραμματέα Απόβλητων, ως τέλος χρήσης, ορίζεται το ισχύον, όπως αυτό έχει ορισθεί, δηλαδή 37,20€/τονο και για την Κέρκυρα . Το έγγραφο αυτό σας το παραθέτω παρακάτω.
Είστε αδιάβαστος κ. Αποστολάκη και εκτίθεστε στους δημότες. Να είστε ιδιαίτερα φειδωλός αν δεν γνωρίζετε.
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι με πολλά λεφτά τα θέλετε τα σκουπίδια, ενώ με λίγα όχι…
Δηλαδή λέει ο κ. Αποστολάκης, δεν θέλω να εφαρμόσω την Υπουργική Απόφαση με λίγα λεφτά …
Απόσπασμα από την γνωμοδότηση του Δικηγόρου του ΦΟΔΣΑ : «Τα αρμόδια όργανα του ΦΟΔΣΑ δεν έχουν περιθώριο εκτίμησης ούτε διακριτική ευχέρεια ως προς το ζήτημα της συμμόρφωσης ή μη προς τις ως άνω αποφάσεις. Ως νομικός σύμβουλος του ΦΟΔΣΑ, εισηγούμαι τη συμμόρφωση με την ως άνω απόφαση, όπως συνέβη και στο παρελθόν.»
Ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ έχω πολιτικό ανάστημα έχω και εκτόπισμα κ. Αποστολάκη, γι’ αυτό σας εκτόπισα από τον ΦΟΔΣΑ, που σας έχει γίνει έμμονη ιδέα και δεν ασχολείστε με τον Δήμο και τα προβλήματα του. Διοικώ σύμφωνα με τους νόμους και εκτός συμφερόντων του κ. Αποστολάκη και αυτό είναι που σας ενοχλεί ιδιαίτερα.. Ας πληρώσει κ Αποστολάκης τις 360.000€ που χρωστάει ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας στον ΦΟΔΣΑ και έχει ανατεθεί η υπόθεση σε δικηγόρο και μετά να μας κουνάτε το δάκτυλο .Ήσασταν μαθημένος να μην πληρώνει στον ΦΟΔΣΑ ο δήμος Ακτίου- Βόνιτσας τα προηγούμενα χρονιά, γι’ αυτό ζητούσε υψηλές τιμές για τους άλλους δήμους. Τώρα εφαρμόζεται η ισονομία και ενοχλείστε υπερβολικά.
Κατηγορείτε εμένα ότι θέλω να είμαι αρεστός στην κυβέρνηση, ενώ εσείς και ο κ. Τσακάλης που ψηφίσατε να έρχονται για πολλά χρόνια τα σκουπίδια της Λευκάδας στην Πάλαιρο, περίπου 25000 τόνοι το χρόνο και μιλάτε κιόλας? Ως αντάλλαγμα έχετε πάρει την παράνομη μη είσπραξη απαιτήσεων που οφείλει ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας στον Σύνδεσμο ύδρευσης Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας, που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και την μετάθεση του χρέους στο μέλλον, ενώ πληρώνεστε τα ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης στις περιοχές που υδροδοτούνται από τον σύνδεσμο. Με πρόφαση ότι θα γίνεται συνδιαχείριση μετά από μερικά χρόνια, ενώ σας είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει το εργοστάσιο της Λευκάδας πριν το 2025, ενώ εγώ έχω καταψηφίσει. Εσείς που χρησιμοποιείται του πάντες για να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση για δήθεν θεομηνίες και δηλώνετε μάλιστα προσκείμενος στην τωρινή κυβέρνηση. Παλαιοτέρα δηλώνατε ότι ήσασταν με την προηγούμενη. Εσείς ένας συνδικαλιστής χρονών, είστε πολιτικά ανακόλουθος.
Δεν σας ζήτησα να έχετε υποδομή για την ανακύκλωση που απαιτεί το νομοσχέδιο. Σας είπα ότι δεν έχετε κάνει καμία δράση στο θέμα της ανακύκλωσης 7 χρόνια που είστε δήμαρχος. Ούτε καν μια ενημέρωση, σε αντίθεση με άλλους δήμους και με πολλές δράσεις Σας καθιστώ υπόλογο για την ενδεχόμενη μελλοντική αύξηση των ανταποδοτικών τελών και της επιβαρύνσεις των δημοτών λόγω της αδρανείας σας και της ανεπάρκειας σας σε αυτό το θέμα και της μερικής ιδιωτικοποίησης που έχετε επιβάλλει στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Σας παραδώσαμε πριν 6 χρόνια του απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης και ακόμα το χρησιμοποιείται για την αποκομιδή σύμμεικτων ,όπως επίσης και τους μπλε κάδους ανακύκλωσης που σας είχαμε παραδώσει και έχουν εξαφανιστεί άρα λοιπόν μαθήματα περιαυτολογικής ευαισθησίας αλλού κ Αποστολάκη.
ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *