Ως πρώην πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Νικολάου από το 2014 ως το 2023, προσπάθησα να φτιάξω ένα ΑΛΣΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ σε έναν χώρο της κοινότητας ο οποίος ήταν σκουπιδoτοπος.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια και προσωπική εργασία καθαρίστηκε ο χώρος και δημιουργήθηκε μία μικρή πλατεία. Επίσης, εγκαταστάθηκε μία παιδική χαρά η οποία ήταν  πεταμένη στα …σκουπίδια και την οποία επισκεύασα με προσωπική εργασία,  επίσης τοποθετήθηκαν παγκάκια για να μπορούν οι συγχωριανοί μου να κάθονται και να απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα.

Έγινε διαμόρφωση των δυόμιση 2,5 στρεμμάτων χώρου με δεντροφύτευση, με αυτoματο πότισμα και τοποθετήθηκαν ηλιακά φωτιστικά. Επίσης μετά από αίτηση μου στο φυτώριο του Δασαρχείου Αμφιλοχίας πήρα έγκριση και παρέλαβα 100 διαφορετικά δέντρα τα οποία φύτεψα με προσωπική εργασία έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πανέμορφο άλσος στο χωριό μας το οποίο θα  μπορούσαν να απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι του χωριού και να προσφέρει μία όμορφη εικόνα για το χωριό μου.

Αναγκάζομαι μετά από αυτό που είδα να καταγγείλω τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγίου Νικολάου ο οποίος έβαλε εργάτη και έκοψε όλες τις πικροδάφνες που είχα φυτέψει. Οι 12 πικροδάφνες οι οποίες βρισκόταν στην ανθοφορία τους δεν έπρεπε να κοπούν. Είναι σαν να σκοτώνεις  ένα βρέφος από την στιγμή που υπάρχει χώρος για να φυτευτούν και άλλα δέντρα.  Όταν τον ρώτησα γιατί τις έκοψε μου είπε οτι θα φυτέψει λεμονιές και πορτοκαλιές για να μπορεί να τρώει ο κόσμος φρούτα.

Ενημέρωσα τον κ. Δήμαρχό για το γεγονός και απάντηση ακόμη δεν έχω πάρει.

Ανδρέας Φουντογλου. Πρώην πρόεδρος Τ.Κ. Αγίου Νικολάου

Από xiromeropress