Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ


ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ
Φράση ή καλύτερα έκφραση που την πρωτοδιαβάσαμε στον Γοργία του Πλάτωνα και σημαίνει καθυστερημένα η μετά από ένα γεγονός ή αφού τελείωσε αυτό.
Άλλοι από εμάς την ξέρουμε, άλλοι την έχουμε ακούσει, άλλοι την χρησιμοποιούμε και κάποιοι την έχουμε βιώσει.
Ιδιαίτερα οι σκληροί ή μάλλον οι δυναμικοί άνθρωποι βιώνουν το κατόπιν εορτής πολύ συχνά. Γιατί αυτοί μπορούν να αντέχουν, να χαμογελάνε κι ας πονούν μέσα τους, μπορούν να κλείνουν τα συναισθήματα τους για να μη νιώθουν και τα μάτια τους για να μη βλέπουν.
Οδυνηρό πολύ για αυτούς που βρίσκονται δίπλα τους μα κυρίως πολύ περισσότερο οδυνηρό για τους ίδιους όταν έρχεται η ώρα του ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ. Όταν συνειδητοποιούν καθυστερημένα ότι όλα έγιναν κατόπιν εορτής. Δηλαδή ότι δεν αγάπησαν όταν έπρεπε , ότι δεν συγχώρεσαν όταν έπρεπε, όταν δεν είπαν για κάποιον ή για κάτι στην ώρα του , όταν άφησαν κάτι να φύγει, όταν έδιωξαν κάποιον και τόσα άλλα που πράττουμε χωρίς να έχουμε επίγνωση της περισσότερες φορές για το πόσο θα πονέσουμε όταν θα καταλάβουμε ότι είμαστε στο ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ.
Γιατί η ζωή κύκλος λένε είναι και γυρίζει και καθώς γυρίζει σου δείχνει τα λάθη σου και το πόσα πράγματα έχασες δείχνοντας την σκληρότητα σου εκεί που δεν έπρεπε. Όταν βρίσκεσαι στο ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ.
Όταν προσπαθείς να αλλάξεις τα πράγματα, όταν ανοίγεις την καρδιά σου , όταν είσαι έτοιμος να συγχωρεσεις όταν μπορείς να λες τα σ αγαπώ σου χωρίς τύψεις. Όμως είσαι στο ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ και συ ο σκληρός άνθρωπος καταλαβαίνεις πώς έχασες.
Καλή η δύναμη ή σκληρότητα δε λέω και γω σ αυτή την κατηγορία ανήκω όμως αρνούμαι να είμαι και να βρεθώ πλέον ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ. Θέλω να αναφέρομαι στα καλά κάποιου που μπορεί να τα ακούσει και όχι όταν δε θα βρίσκεται στη ζωή, θέλω να αγαπάω και να το δείχνω, θέλω να μάθω να συγχωρώ γρήγορα, όχι όταν τα γεγονότα φύγουν και ξεφύγουν , πρέπει και θα θελα να κρίνω με λιγότερη αυστηρότητα και ας γίνουν όλα αυτά και ας πληγωθώ. Γιατί τι νόημα έχει να αγαπάς κάποιον και ποτέ να μη του έχεις ανοίξει την καρδιά σου, τι νόημα έχουν τα καλά και παχιά λόγια για άαποιον που φεύγει από τη ζωή, τι νόημα έχει να διώξεις κάποιον ή κάτι από τη ζωή σου από εγωισμό, όταν τελικά αυτό θα το χάσεις , τι νόημα έχει η απίστευτη σκληρότητα, κέρδισε κανένας κάτι από αυτή? Τι νόημα έχει το ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ που πιστέψτε με πονάει πολύ περισσότερο.
Φανούλα Μ.

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ