Μετά από την σύμφωνη γνώμη και θέληση των Δημοτικών Συμβούλων της Μεδεώνος και όλης της Δημοτικής ομάδας του Δημάρχου κ. Αποστολάκη Γεώργιου, πρόκειται να δημιουργηθεί στην Κατούνα της ενότητας Μεδεώνος ένας πολυχώρος πολιτισμού με δημιουργία Φιλαρμονικής και βιβλιοθήκης αρχικά.
Την υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού ανέλαβαν να υλοποιήσει ο Δήμος μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Βόνιτσας.
Στο Πολιτιστικό Κέντρο που θα στεγαστεί σε αίθουσα στο ισόγειο του Δημαρχείου Κατούνας θα ξεκινήσουν άμεσα δύο τμήματα, εκείνο της Φιλαρμονικής Μεδεώνος και της Δανειστικής Βιβλιοθήκης ταυτόχρονα.
Το τμήμα της δανειστικής βιβλιοθήκης πρόκειται να εμπλουτιστεί με παιδικά λογοτεχνικά βιβλία και όσοι εγγραφούν μέλη της βιβλιοθήκης αυτής θα έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται τα βιβλία για μελέτη στο χώρο τους ή εναλλακτικά θα μπορούν να τα μελετούν σε ευχάριστο περιβάλλον που θα διαμορφωθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.
Στο χώρο της βιβλιοθήκης θα υπάρχουν υπολογιστές όπου θα είναι συνδεδεμένες με ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και διάφορα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Ζητούμε επίσης όποιος θέλει να προσφέρει βιβλία στην βιβλιοθήκη Μεδεώνος να απευθυνθεί στο Δημαρχείο Κατούνας , στον μουσικό του Κ.Δ.Α.Π. Μεδεώνος κ. Παπαθανασίου Κωνσταντίνο και στην βιβλιοθηκονόμο κ. Μακρή Μαγδαληνή.
Υπεύθυνη του χώρου αυτού θα οριστεί η βιβλιοθηκονόμος κ. Μακρή Μαγδαληνή.
Παράλληλα, ο χώρος της φιλαρμονικής θα εμβαθύνει στην εκμάθηση πνευστών οργάνων.
Δεκτοί θα γίνονται οι μαθητές που θα έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους και υπεύθυνος του τμήματος αυτού έχει οριστεί ο κ. Παπαθανασίου Κωνσταντίνος , μουσικός του Κ.Δ.Α.Π. Μεδεώνος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές που επιθυμούν να τους παράσχετε δωρεάν εκμάθηση συμπεριλαμβανομένου του οργάνου με δαπάνη του Δήμου, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε η παρουσία τους να είναι συνεχής και ανελλιπής διασφαλίζοντας έτσι και την ανάλογη πρόοδο τους.
Οι εγγραφές για την Φιλαρμονική Μεδεώνος θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται καθημερινά στο ΚΔΑΠ Μεδεώνος απο τις 16.00 με 20.00 στον κύριο Παπαθανασίου Κωνσταντίνο. Να τονίσουμε ότι μπορεί να γράφουν παιδιά από 10 ετών και άνω.
Στην Φιλαρμονική Μεδεώνος θα γίνονται μαθήματα ,Δευτέρα ,Τετάρτη και Παρασκευή 14.00 – 16.00. Το πρόγραμμα μπορεί φυσικά να προσαρμοστεί ανάλογα τι ανάγκες που θα προκύψουν .
Η εγγραφή και η εκμάθηση μουσικών οργάνων θα είναι δωρεάν .
Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *