ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ

Κορονοϊός: Πού να τηλεφωνίσετε για να αναφέρετε συμπτώματα και να λάβετε οδηγίες

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλουν οι αρχές για να μην επεκταθεί ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν η αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων χωρίς ωστόσο να θεωρήθηκε σκόπημο να ακυρωθούν και άλλες μαζικές συγκεντρώσεις.

Τονίζουν δε, ότι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, θα επαναξιολογηθεί το τριήμερο. Οι επιστήμονες συστήνουν ψυχραιμία και τονίζουν ότι οι άνθρωποι που έχουν έρθει από πληγείσες από τον κορωνοϊό περιοχές και εμφανίζουν συμπτώματα κρυολογήματος, βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο, θα πρέπει να επικοινωνούν με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (210.52.12.054), για να λάβουν οδηγίες.

Επαναλαμβάνουν ότι δεν θα πρέπει μόνοι τους να πηγαίνουν στα νοσοκομεία, διότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού. Πάντως, όπως αναφέρεται, τα νοσοκομεία προχωρούν στην εφαρμογή συστήματος διαλογής των ασθενών, ενώ προγραμματίζεται και η λειτουργία τετραψήφιου αριθμού στον ΕΟΔΥ, προκειμένου να απευθύνονται οι πολίτες.

Παράλληλα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τονίζουν ότι συνεχίζεται η επίπονη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους και η παρακολούθηση της υγείας των στενών επαφών τους.
ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

comments