Κορωνοϊός: όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα στην Αιτωλοακαρνανία

Διαφορετικά μέτρα θα ισχύουν πλέον από Δευτέρα (και για 14 τουλάχιστον ημέρες) σε κάθε νομό της χώρας ανάλογα με το «χρώμα» που εμφανίζει αυτός στον διαδραστικό Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας
Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Η Αιτωλοακαρνανία εντάσσεται στο Επίπεδο 2- Επιτήρησης.
Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.
Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.
Η Αιτωλοακαρνανία, στην οποία τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται τα κρούσματα και η ανησυχία, κατατάσσεται στο Επίπεδο 2-Επιτήρησης το οποίο προβλέπει την εφαρμογή συγκεριμένων μέτρων σε πολλούς τομείς και φυσικά στα καταστήματα εστίασης και στα κέντρα διασκέδασης (που περιλαμβάνουν και τις δεξιώσεις για τα κοινωνικά γεγονότα).
Ειδικότερα σε αυτά το ωράριο του Επιπέδου 2 προβλέπει να είναι κλειστά 00:30-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ).
Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθει σε ΦΕΚ αύριο, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, και να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Οι εκπρόσωποι της εστίασης προς το παρόν έχουν τη σχετική ενημέρωση από την Ομοσπονδία τους.
Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν στην Αιτωλοακαρνανία:

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *