alepoy

Χάρη στην παρέμβαση μιας γυναίκας, που νοιάστηκε, της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, που έσπευσε, και του www.zoosos.gr, που ενημέρωσε τους αρμόδιους, ένα νεαρό αλεπουδάκι το οποίο κάτοικος του χωριού Μπαμπίνι Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας κρατούσε αιχμάλωτο απελευθερώθηκε και επέστρεψε στη φύση όπου και ανήκει.

Η Νικολέτα Κορδάτου, η οποία εντόπισε μαζί με τον σύντροφο της τυχαία το ζώο και τράβηξε πριν από πέντε μέρες το βίντεο, στο οποίο φαίνεται το νεαρό αλεπουδάκι να είναι με περιλαίμιο και δεμένο αλυσίδα επικοινώνησε με τοwww.zoosos.gr και ζήτησε τη συνδρομή μας.

Παράλληλα χθες το πρωί έκανε καταγγελία στο Δασαρχείο Αγρινίου, το οποίο τηλεφωνικά ενημέρωσε το Δασαρχείο Αμφιλοχίας, που είναι αρμόδιο. Εμείς ενημερώσαμε τηλεφωνικά για το περιστατικό τον Αλέκο Κόκκαλη, θηροφύλακα της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, και χθες τέσσερις συνάδελφοι του πήγαν επί τόπου και βρήκαν το ζώο δεμένο μπροστά από το καφενείο.

Το αλεπουδάκι κατασχέθηκε και απελευθερώθηκε σε βαλτώδη περιοχή ενώ εις βάρος του συγκεκριμένου άνδρα θα σχηματιστεί δικογραφία. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου, που κρατούσε αιχμάλωτο το ζώο ισχυρίστηκε όταν είδε τους θηροφύλακες ότι βρήκε την θηλυκή αλεπού νεκρή γι’ αυτό και πήρε το μωρό, για να το μεγαλώσει, ενώ η κα Κορδάτου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι περιέφερε το ζώο στο χωριό και το είχε μπροστά από το μαγαζί λέγοντας ότι το πουλάει σε όποιον θέλει να το αγοράσει!

Πηγή: zoosos.gr
sinidisi.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *