ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15/5/23

Η παρουσία του κόσμου στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο για την ομιλία του Κώστα Καραγκούνη το Σάββατο ήταν συγκλονιστική. Έδωσε μήνυμα νίκης για τη Νέα Δημοκρατία και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είμαστε πρώτοι και με διαφορά! Χιλιάδες κόσμου κατέκλεισαν το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και όλους τους εξωτερικούς του χώρους.

Στην ομιλία παραβρέθηκαν στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και πολλοί νέοι υποψήφιοι βουλευτές. Ήταν εκεί ο Πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Πρώην Υπουργός Υγείας, και Δήμαρχος Αθηναίων, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη πρώην Υπουργός, ο βουλευτής κ. Γιάννης Λοβέρδος. Μήνυμα εκ μέρους του Υπουργού κ. Γεωργιάδη μετέφεραν τα αδέρφια του οι κ. Αλέξανδρος και Λεωνίδας Γεωργιάδης. Παρών και οι κ. Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Δημόπουλος, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Λύρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Μαυρομάτης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πολλοί πολιτευτές, η κ. Άννα Ροκόφυλλου, ο κ. Τάσος Καλλιάφας, ο κ. Φώτης Καρύδας, η κ. Μάριαμ Σακιμπ, η κ. Πηνελόπη Παναγιωτοπόλου, ο κ. Όμηρος Τσάπαλος, ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος. Κοντά στον κ. Καραγκούνη βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Αθηναίων κ. Χρήστος Τεντώμας, Νίκος Αβραμίδης, Σάκης Κολλάτος, ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων και ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. Επίσης, ο Πρόεδρος της Α’ ΝΟΔΕ Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικού τομέα Μιχάλης Λεκκάκος, οι κ. Θόδωρος Δραβίλας, Πρώην Διοικητής της ΕΥΠ, ο κ. Διονύσης Μελιτσιώτης πρώην Υποδιοικητής της ΕΥΠ, και ο κ. Χαράλαμπος Αφάλης πρώην Υποδιοικητής Πυροσβεστικού Σώματος και πλήθος στελεχών του κόμματος και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Κώστας Καραγκούνης μίλησε ξεκάθαρα για το δίλημμα των επόμενων εκλογών και την κρισιμότητά τους. Και επειδή το πρόσφατο παρελθόν έδειξε ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι δεδομένο, μπορεί ένας Τσίπρας και ένας Βαρουφάκης να τα ανατρέψουν όλα, κάλεσε τον κόσμο να δώσει αυτοδυναμία την Κυριακή. Να ψηφίσει ώστε η χώρα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα και να προχωρήσει στο μέλλον δυναμικά.

Ο κύριος Καραγκούνης τόνισε πως βασική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η καθημερινότητα του πολίτη, η υγεία, η ασφάλεια. Και η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα εμπρός σε όλους αυτούς τους τομείς. Όμως, η κυβέρνηση έκανε και μεγάλα βήματα για το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Επιτέλους ένα χρόνιο αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας και του Αγρινίου γίνεται πραγματικότητα, η δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Η δημιουργία της πρώτης βιομηχανικής φυλακής, έργο που οραματίστηκε ο ίδιος ο βουλευτής, είναι στα σκαριά κοντά στο Αγγελόκαστρο και θα φέρει πάνω από 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, χιλιάδες επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή και μεγάλη αύξηση της αστυνόμευσης στον νομό. Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε πως πριν λίγες εβδομάδες υπεγράφη η συμφωνία με τον δήμο Ακτίου Βόνιτσας για την μαρίνα της Παλαίρου που θα φέρει πάνω από 500 θέσεις εργασίας στην περιοχή. Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα φέρει και το τουριστικό καταφύγιο στην Βόνιτσα που ήδη εκτελείται, όπως και η τουριστική επένδυση στο Βαρκό προϋπολογισμού άνω 180 εκ ευρώ.

Κλείνοντας ο κ. Καραγκούνης τόνισε πως όπως και στις προηγούμενες εκλογές έτσι και τώρα στόχος είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Αιτωλοακαρνάνων, η δημιουργία ευκαιριών για τους νέους, η πορεία προς τα εμπρός. Ζήτησε απ όλους να δώσουν  δυνατό μήνυμα στην κάλπη την άλλη Κυριακή.

Από xiromeropress