Ήταν μεσημέρι Παρασκευής και ώρα περίπου 1:40, στις 12 Ιουνίου 2020, σε χωριό του δήμου Αγιάς στην Λάρισα όταν συνέβη ένα αρκετά ασυνήθιστο και τρομακτικό γεγονός που κυριολεκτικά θα μπορούσε να έχει αφήσει θύματα πίσω του, είτε από έμφραγμα, είτε από υλικές ζημιές ή/και την πτώση της σκεπής.

Εκείνο το μεσημέρι, βρίσκονταν αρκετά άτομα μέσα σε μία μονοκατοικία. Ανάμεσά τους ήταν ένα βρέφος λίγων μηνών και μία άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα. Ευτυχώς, κανείς δεν έπαθε τίποτα.

Το περιστατικό ξεκίνησε να γίνεται αντιληπτό με έναν κρότο που επαναλαμβανόταν ταχύτατα και ολοένα δυνάμωνε ενώ αλυσιδωτά ολόκληρο το σπίτι άρχισε να τρέμει σαν να επρόκειτο για να έναν πολύ ισχυρό σεισμό. Αμέσως ακολούθησε κάτι ακόμα ισχυρό που ήχησε δυνατά, αλλά σαν να προσπέρασε και να χάθηκε μακριά, αλλά πολύ γρήγορα.

Ύστερα από τον πανικό που προέκυψε στους ενοίκους, αφού κατάφεραν να βρουν την ανάσα τους, όλοι βγήκαν έξω από το σπίτι. Κοίταξαν ψηλά να δουν ή να εντοπίσουν τι μπορεί να ήταν εκείνο που προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση, πάνω από τα κεφάλια τους, αλλά ό,τι κι αν ήταν είχε απομακρυνθεί πάρα πολύ γρήγορα και χαθεί στον ορίζοντα. Δεν φαινόταν τίποτα.

«Αφού βεβαιωθήκαμε ότι ήμασταν όλοι καλά, βγήκαμε έξω και αντικρίσαμε κάτι που δε μπορούσαμε να φανταστούμε. Ολόκληρα κομμάτια της σκεπής είχαν ξηλωθεί… Οι ζημιές όπως βλέπετε είναι μεγάλες» συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Τι είχε συμβεί; Το συμβάν θα μπορούσε να έχει μία πολύ απλή εξήγηση, όμως φέρεται να υπάρχει κάτι που την ανατρέπει.

Η πιθανότερη εκδοχή για όλη αυτή την αναταραχή είναι να πρόκειται για κάποιο μαχητικό αεροσκάφος ή αεριωθούμενο που, με την ταχύτητά του έσπασε το φράγμα του ήχου, ή μπορεί να πέταξε πολύ χαμηλά, για λόγους που μόνο ο πιλότος του γνώριζε, παρακάμπτοντας τους κανονισμούς ασφαλείας, ύψους και αποστάσεων που πρέπει να διατηρούν πάνω από πόλεις και χωριά.

Αν και η ευρύτερη περιοχή αποτελεί “αεροδιάδρομο” της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, οπότε θα μπορούσε να δικαιολογήσει μία ανάλογη διέλευση, τίποτα δεν δικαιολογεί την πιθανή χαμηλή πτήση του άγνωστου αεροσκάφους και το “ξύρισμα της οροφής”.

Όμως, πέρα από το προφανές, δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν το ωστικό κύμα κάποιου επιχειρησιακού αεροσκάφους που ξήλωσε τα κεραμίδια από την σκεπή, αφού φέρεται να υπάρχει άρνηση σχετικής πτήσης από επίσημα χείλη:

“Μαχητικό αεροσκάφος πάντως δεν ήταν”, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ, Αντισμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γκουμάτσης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του απηύθυνε η ιστοσελίδα lawandorder.gr, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα πως “τη συγκεκριμένη ώρα του περιστατικού όλα τα μαχητικά αεροσκάφη της 110 ΠΜ είχαν επιστρέψει από τις πρωινές πτήσεις τους”. Επίσης, εξήγησε πως σε μία υποθετική πτήση ενός F-16, σε τόσο χαμηλό ύψος ώστε να φύγουν τμήματα της στέγης, θα σήμαινε και κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό συμβάν, που δεν υπήρξε.

Αν δεν υπήρχε αυτή η δήλωση θα μπορούσαν να δημιουργηθούν αρκετά ερωτήματα όπως: για ποιο λόγο ο πιλότος να έκανε αυτή την κίνηση; Τον παρενόχλησε κάτι στον αέρα; Ήταν ελιγμός για να αποφύγει κάτι “άγνωστο”; Τι θα μπορούσε να ήταν αυτό;

Όμως, ύστερα από τις δηλώσεις του αντισμηνάρχου, τίθεται μόνο ένα ερώτημα: Εάν δεν ήταν ένα μαχητικό αεροσκάφος μήπως πρόκειται για κάποιο Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο που προκάλεσε το ωστικό κύμα, πετώντας σχεδόν ξυστά από την στέγη του σπιτιού, οπότε και ξεκόλλησε τμήματά της;

Ό,τι και αν ήταν το ΑΤΙΑ που πέρασε πάνω από το σπίτι, στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις ζημιές που προκάλεσε: ONLARISSA.GR – Αεροσκάφος σκόρπισε πανικό και “ξήλωσε” σκεπή σπιτιού!

Πληροφορίες αντλήθηκαν από onlarissa.gr και lawandorder.gr

diadrastika /

Από xiromeropress