Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΛαμπερή γιορτή στο εκκλησάκι της Αγίας Άννας στην Κωνωπίνα

Λαμπερή γιορτή στο εκκλησάκι της Αγίας Άννας στην Κωνωπίνα

κονο1
Το ξωκλήσι της Αγίας Άννας που βρίσκεται βορειοανατολικά του χωριού της Κωνωπίνας (στον απέξω δρόμο) είχε την τιμητική του.
Κτισμένο σε επιβλητικό σημείο και σε διάβα, στέκει αγέρωχο στην απανεμιά του χρόνου με το εικονοστάσι του μοναχικό παραστάτη, περιμένοντας καρτερικά τους λιγοστούς πλέον διαβάτες να ανάψουν το καντήλι της πίστης.
Κάθε χρόνο όμως στις 25 Ιουλίου είναι η τιμητική του ημέρα. Η εκκλησία μας γιορτάζει την κοίμηση της Αγίας Άννας και το εκκλησάκι μας αυτό, που είναι αφιερωμένο στην χάρη της, φοράει τα καλά του για να υποδεχθεί τους πιστούς,.
Έτσι και φέτος ο μικρός του εσωτερικός χώρος και ο προαύλιος χώρος κατακλύστηκε από πιστούς που προσήλθαν για να ακούσουν τη θεία λειτουργία, που χοροστάτησε ο εφημέριος της Κωνωπίνας κ. Δημήτριος Χαμαλέτσος.
κονο3
κονο2
κονο1
Μετά το πέρας, οι γυναίκες είχαν ετοιμάσει υπέροχους άρτους και γλυκίσματα, τα οποία μοίρασαν στους παρευρισκομένους.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Αγία Άννα γιορτάζει δύο φορές το χρόνο.
Η μία είναι στις 9 Δεκεμβρίου όπου εορτάζεται: «Η Σύλληψης Αγίας Άννης προφήτιδος» και η δεύτερη στις 25 Ιουλίου όπου εορτάζεται: «Η Κοίμησης της Αγίας Άννης» κατά την οποία γιορτάζει και το εκκλησάκι μας και οι Άννες της Κωνωπίνας.
πηγη http://konopinanews.blogspot.gr/