imagehandler
«Διεκδικούμε την ισότητα χωρίς να εξαιρούμε πληθυσμιακές ομάδες που ζουν ανάμεσά μας και πρέπει να λάβουν τέλος οι ρατσιστικές συμπεριφορές και η περιθωριοποίηση, που υφίστανται οι Ρομά».
Αυτό τόνισε η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στην εκδήλωση για θέματα Ρομα και ταξιδευτών του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το Συμβούλιο της Ευρώπης, (17 – 19 Οκτωβρίου στο ΕΚΠΑ).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της εκδήλωσης, με θέμα την ενίσχυση και συμμετοχή των Ρομά στα συμβουλευτικά όργανα και στα όργανα λήψης αποφάσεων καθώς και στην πολιτική ζωή (με έμφαση στις γυναίκες και στους νέους Ρομά), αντηλλάγησαν εμπειρίες και πρακτικές για την ενσωμάτωση και ενίσχυση της παρουσίας των Ρομά στα κέντρα λήψης αποφάσεων που χειρίζονται ζητήματα που τους αφορούν.
Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Κούβελα αναφέρθηκε στην πρόσφατη προκήρυξη δωρεάν υποτροφιών (σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων – ΕΕΔΕ) για μεταπτυχιακές σπουδές σε γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών Ρομά.
Τέλος, αναφέρθηκε στην ενσωμάτωσή τους σε καίρια θεματική του νέου, επικαιροποιημένου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (2016-2020) της ΓΓΙΦ δηλώνοντας:
«Είμαστε σύμμαχοι στα προβλήματα των γυναικών Ρομά και των παιδιών τους και διεκδικούμε την ισότητα των φύλων ενάντια στις πολλαπλές διακρίσεις και τα φαινόμενα ανισότητας, που κλονίζουν την ποιότητα της δημοκρατίας μας».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *