tsiprasobama55
Από την Αθήνα ξεκινά σήμερα το τελευταίο ευρωπαϊκό ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα. Στο πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία λαμβάνει ιστορικό χαρακτήρα.
Λίγο πριν τις 11 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το Air Foprce One που μετέφερε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.
Τον Αμερικανό Πρόεδρο υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος
Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον, και φέρει στις αποσκευές του ένα σαφές μήνυμα στήριξης της ελληνικής προσπάθειας για ελάφρυνση του χρέους καθώς και αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τη μιάμιση, όπου τον υποδέχτηκε επισήμως στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Προκόπης Παυλόπουλος. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, έγινε απόδοση τιμών από την Προεδρική Φρουρά και ακολούθησε η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.
Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Ομπάμα παρουσίασαν τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως εισήλθαν στην Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έγινε η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών και η σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες.
Στις 14:30, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
Στις 19:30, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ για αύριο Τετάρτη το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.
Το ταξίδι του αυτό αποτελεί το τελευταίο του ως πρόεδρος των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκό έδαφος και το πρώτο του στην Αθήνα, το οποίο μάλιστα αποκάλεσε «παιδικό του όνειρο».MADATA.GR

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *