Μαγευτικές είναι οι εικόνες από τη λίμνη Παμβώτιδα, τη λίμνη των Ιωαννίνων. Με τον χειμωνιάτικο καιρό να ξεδιπλώνει όλη την παλέτα των γήινων χρωμάτων, η λίμνη αποπνέει γαλήνη και ηρεμία.
Οι όχθες της λίμνης είναι πυκνόφυτες και τα νερά της καθρεφτίζουν τα βουνά της Ηπείρου. Οι πηγές που την τροφοδοτούν εντοπίζονται στο Μιτσικέλι.

Εκτός από ορόσημο της πόλης, η λίμνη των Ιωαννίνων τροφοδοτεί μύθους και παραδόσεις, όπως την τραγική ιστορία της κυρά-Φροσύνης. Στα φιλόξενα νερά της πόλο έλξης αποτελεί και το νησάκι των Ιωαννίνων, ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός καθώς είναι χτισμένος ακολουθώντας την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόλιθο.
Η λίμνη Παμβώτιδα είναι μια από τις αρχαιότερες λίμνες παγκοσμίως και η δεύτερη αρχαιότερη μετά τη λίμνη της Αχρίδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς έχει ηλικία περίπου επτά εκατομμυρίων ετών. Αποτελεί ένα ευαίσθητο οικοσύστημα και ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 λόγω των σημαντικών ενδιαιτημάτων της και των σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας.
patrasevents.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *