Μεγάλη θλίψη για την Ιερά μονή Βαρνάκοβας , χάθηκαν ιερά κειμήλια , η εικόνα , το Ιερό Ευαγγέλιο

Στις φλόγες τυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής η Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, στο Ευπάλιο Φωκίδας.

Επιτόπου έσπευσαν 26 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, που ενημερώθηκε στις 20:47, οι μοναχές πρόλαβαν κι αποχώρησαν έγκαιρα και δεν κινδυνεύουν.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε νέο τμήμα της μονής, η οποία είχε καεί ξανά προ διετίας.

Οπως γράφει το nafpaktianews.gr κ. Πετρούτσος Ιωάννης υποστράτηγος συντονιστής πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσε πριν λίγο τον Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστο ότι ο Ιερός Ναός έχει καταστραφεί ολοσχερώς όπως και η εικόνα και το Ιερό Ευαγγέλιο. Έχουν σωθεί κάποια τάματα. Σε λίγο δηλώσεις

Στο μοναστήρι φτάνει και ο διοικητής Π.Υ. του νομού κ. Μπόκας , την διέυθυνση της επιχείρησης έχει ο διοικητής της Π.Υ. Ναυπάκτου κ. Μπέκος.

Δυστυχώς τα νέα είναι πολύ άσχημα η εικόνα της Παναγίας έχει καεί και βρέθηκε άθικτο ένα μικρό κομμάτι της εικόνας. Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο βρίσκεται ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκτιστος και ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως κ. Μουλατσιώτης καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Ευσταθίου.

Τον πύρινο εφιάλτη είχε ζήσει ξανά η Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, όταν στα τέλη Ιανουαρίου του 2017 είχε υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από πυρκαγιά.

23:30: Η εικόνα της παναγίας ήταν μέσα στο ναό και αυτή την ώρα προσπαθούν να δουν εάν έχει σωθεί.

23:25 Δυστυχώς οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν….Ο νέος ναός έχει καεί ολοσχερώς.(Σε λίγο εικόνες)

00:06 Ο κ. Πετρούτσος Ιωάννης υποστράτηγος συντονιστής πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσε πριν λίγο τον Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστο ότι ο Ιερός Ναός έχει καταστραφεί ολοσχερώς όπως και η εικόνα και το Ιερό Ευαγγέλιο. Έχουν σωθεί κάποια τάματα. Σε λίγο δηλώσεις

23:59 : Στο μοναστήρι φτάνει και ο διοικητής Π.Υ. του νομού κ. Μπόκας , την διέυθυνση της επιχείρησης έχει ο διοικητής της Π.Υ. Ναυπάκτου κ. Μπέκος.

23:43: Δυστυχώς τα νέα είναι πολύ άσχημα η εικόνα της Παναγίας έχει καεί και βρέθηκε άθικτο ένα μικρό κομμάτι της εικόνας. Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο βρίσκεται ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκτιστος και ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως κ. Μουλατσιώτης καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Ευσταθίου.


pentapostagma.gr/

Από xiromeropress