%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b3%ce%b9
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειου Καπέλιου, της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χρ. Σταρακά, και θεματικών αντιπεριφερειαρχών, κατά την οποία έγινε ενημέρωση από το Νίκο Καραπάνο για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ο οποίος χθες επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία.
Οι ζημίες που έχουν προκληθεί τόσο εντός της πόλης του Μεσολογγίου, όσο και στις κοινότητες είναι σε αρκετές περιπτώσεις ολοκληρωτική και απαιτεί συντονισμό δράσεων προκειμένου να υπάρξει άμεση παρέμβαση όπου απαιτηθεί. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν επισκέψεις σε σημεία της πόλης του Μεσολογγίου τα οποία επλήγησαν από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου.
Νωρίς το πρωί, στο δημαρχείο Μεσολογγίου πρόεδροι κοινοτήτων, υπηρεσιακοί εκπρόσωποι, καθώς και δημότες, συμμετείχαν σε σύσκεψη όπου πραγματοποιήθηκε αρχική εκτίμηση της κατάστασης. Στην ίδια σύσκεψη συμμετείχαν επίσης αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γ. Κοντογιάννης, εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου και ο επικεφαλής του συνδυασμού «η Κοινωνία Μπροστά» δημοτικός σύμβουλος Παναγ. Παπαδόπουλος.
Όπως επισημάνθηκε, πέρα από τον κυρίως αστικό ιστό, καταστροφές έχουν προκληθεί στην αγροτική οδοποιία, στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο της περιοχής καθώς επίσης σε βασικές υποδομές του Δήμου. Το μεσημέρι, διανεμήθηκαν μερίδες φαγητού σε πλημμυροπαθείς, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος έχει διασφαλίσει κατάλυμα στα ξενοδοχεία «Λιμπερτυ» και «Θεοξένια», για όσους δεν μπορούν να παραμείνουν στις οικίες τους.
Αργότερα σήμερα το απόγευμα, αναμένεται και η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *