Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Μεσολόγγι-Αιτωλικο:Ευρωπαική Γιορτή Πουλιών 2016!

Μεσολόγγι-Αιτωλικο:Ευρωπαική Γιορτή Πουλιών 2016!

%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b7
Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα στην Αφρική. Η BirdLife International και ο εταίρος της στην Ελλάδα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τον κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών μέσα από τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch) στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2016. Οι εκδηλώσεις εστιάζουν στην ανάγκη προστασίας των πουλιών και μεταναστευτικών τους διαδρομών, μιας και η χώρα μας βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της μετανάστευσης.
Στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών είναι η προώθηση της ευαισθητοποίησης για το αξιοθαύμαστο ταξίδι της μετανάστευσης αλλά και των αναγκών των μεταναστευτικών πουλιών στους τόπους αναπαραγωγής, τα μεταναστευτικά περάσματα και τις περιοχές διαχείμασής τους στη Μεσόγειο και την Αφρική.
Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (EuroΒirdwatch16) που πραγματοποιείτε διεθνώς το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.
Η BirdLife International και ο εταίρος της στην Ελλάδα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τον κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών μέσα από τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch) στις
1 και 2 Οκτωβρίου 2016.
Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα στην Αφρική.
Οι εκδηλώσεις εστιάζουν στην ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα του πόσο σημαντικό είναι να Προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, Τα μεταναστευτικά περάσματα οι περιοχές διαχείμασης τους μέσα στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, κάτω ρου και εκβολών ποταμών Αχελώου και Εύηνου και νήσων Εχινάδων.
Στα πλαίσια του εορτασμού, η Εθελοντική Ομάδα Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων.
Με μεγάλη μας χαρά, σας περιμένουμε να δείτε από κοντά τους φτερωτούς μας φίλους !!!!!
Εθελοντική Ομάδα «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
• Ποδηλατοβόλτες και Παρατήρηση πουλιών
Σαββάτο 1 Οκτωβρίου Στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου (Παρατηρητήριο Κλείσοβα)
• Εκκίνηση: Πλ. Μάρκου Μπότσαρη, ώρα 17:30
Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Στην κεντρική λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού (Αγ. Νικόλαος Κούντρος)
• Εκκίνηση: Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ώρα 17:30
• Έκθεση “Τα μεταναστευτικά πουλιά”
Αιτωλικό στο “Manu Café” Κεντρική πλατεία Αιτωλικού
Από Κυριακή 2 έως Τετάρτη 5 Οκτωβρίου
Μεσολόγγι στην Γκαλερί του Τεχνοχώρου Κοχλίας
Από Πέμπτη 6 έως Σάββατο 8 Οκτωβρίου

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ