ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ

Μετά από 45 χρόνια έργων ολοκληρώνεται ο Αυτοκινητόδρομος Αθήνα-Θεσσαλονίκη


Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να δοθεί το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αφορά τα 25χλμ από τον Ευαγγελισμό μέχρι τη Σκοτίνα. Το σημείο που έχει χαρακτηριστεί ως εθνική καρμανιόλα με εκατοντάδες θύματα, έγινε εχθές σημείο δημοσιογραφικής επίσκεψης αλλά και του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Το έργο στο οποίο είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί το ypodomes.com θα είναι σαφέστατα το εντυπωσιακότερο από τεχνικής άποψης σημείο του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης και το “καμάρι” της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Αιτία η 3 μεγάλες Σήραγγες οι οποίες θα αντικαταστήσουν το σημερινό επικίνδυνο πέρασμα της Κοιλάδας των Τεμπών αλλά και των στροφών του Πλαταμώνα. Η μεσαία από τις 3 σήραγγες, η Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών έχει μήκος 6χλμ και είναι πλέον η μεγαλύτερη οδική σήραγγα της Ελλάδας αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων.

Η επίσκεψη δημοσιογράφων, Υπουργείου, Περιφέρειας και Δήμων της περιοχής έγινε σημειολογικά λίγο μετά την συμφωνία για την ολοκλήρωση του έργου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως απομένουν μόλις 55 μέρες για να ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία που θα κατεβάσει την χρονοαπόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης σε 4 ώρες και 15 λεπτά, ενώ θα ολοκληρώσει τα έργα που ξεκίνησαν πριν από 45 και πλέον χρόνια, καθώς τα έργα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με τα πρώτα τμήματα για τη δημιουργία αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τις δύο Ελληνικές Μητροπόλεις. Επί 4 δεκαετίες πέρασαν αμέτρητες Κυβερνήσεις και Υπουργοί για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο της πλήρους ολοκλήρωσης ενός αυτοκινητόδρομου που θα πλήρης, κλειστός, ασφαλής, με δεκάδες σήραγγες, γέφυρες και μεγάλα τεχνικά έργα.

Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισκέφθηκε το έργο, μεταξύ άλλων είπε: «Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων έχει ολοκληρωθεί. Γίνεται μια προσπάθεια. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε τέλος Μαρτίου να έχουν τελειώσει και οι υπολειπόμενες εργασίες για να ολοκληρωθεί επιτέλους το όνειρο που είχαν οι παππούδες μας, οι γονείς μας. Και σήμερα, θα το ζήσουν εμείς και τα παιδιά μας. Πιστεύω ότι είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο και θα καταφέρουμε τέλος Μαρτίου να ολοκληρωθεί αυτό το έργο δεκαετιών για τη χώρα».

Για το πριμ επιτάχυνσης: Ζητήθηκαν από την παραχώρηση 12 εκατομμύρια περίπου για πριμ επιτάχυνσης και με τη συμφωνία που έχουμε κάνει, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ. Το έργο αυτό είχε προχωρήσει παρά πολύ. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να δοθεί πριμ επιτάχυνσης παρά τις απαιτήσεις των παραχωρησιούχων και των εργοληπτών. Η συμφωνία που έγινε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ πριμ επιτάχυνσης. Υπήρχαν ειλημμένες αποφάσεις των διαιτητικών δικαστηρίων. Και εκεί έγινε διαπραγμάτευση και εξοικονομήθηκαν περίπου 36 εκατομμύρια Δόθηκαν λιγότερα χρήματα από αυτά που είχαν εκδικαστεί στα διαιτητικά δικαστήρια».

Υπογραμμίζεται, ότι η παραίτηση των παραχωρησιούχων από σωρεία διαιτητικών αποφάσεων και διεκδικήσεων αποζημίωσης τους, που τους απέδιδαν οικονομικές αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των έργων παραχώρησης στη χώρα μας.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι με την ολοκλήρωση κα παράδοση του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, αποσοβήθηκε πλήρως ο κίνδυνος επιστροφής 936 εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τη χώρα μας τα οποία αφορούν τις χρηματοδοτήσεις που είχαν δοθεί στα πλαίσια του Γ΄ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ. Γεγονός, που θα είχε βαρύτατες συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Η αναγκαιότητα για την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας προέκυψε εξ αιτίας των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου που θα είχαν σαν συνέπεια την ολοκλήρωσή του σε χρόνους πέραν του 2018 με ότι αυτό συνεπάγονταν για την οδική ασφάλεια των πολιτών που θα εξακολουθούσαν να κινούνται για δύο επί πλέον έτη στην σημερινή Παλαιά Εθνική Οδό Ευαγγελισμού – Σκοτίνας.

Τέλος, όσον αφορά τα διόδια στα Τέμπη ο κ. Σπίρτζης, εξήγησε, ότι «στα Τέμπη και σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους θα γίνουν οι σταθμοί των διοδίων που είχαν προβλεφθεί στις αρχικές συμβάσεις. Ο στόχος μας είναι στις αρχές του 2018 να μην έχουμε πουθενά μετωπικά διόδια και να υπάρχει το αναλογικό σύστημα διοδίων».

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.