Με αφορμή τη δημοσίευση του προϋπολογισμού του Ν.Π.Ι.Δ. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ σε τοπικό blog έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Η δημοτική αρχή που κάποτε ευαγγελίζονταν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, εκμεταλλεύεται πλέον το νέο νόμο της κυβέρνησης ψηφίζοντας τον  προϋπολογισμό μεταξύ γνωστών και φίλων.
Αξίζει όμως να δούμε ότι στον προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης κυριαρχεί η κατασπατάληση χρημάτων στο βωμό του ρουσφετιού με την πρόσληψη πληθώρας εργαζόμενων μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ που φυσικά συμμετέχει το νομικό πρόσωπο με ποσό πάνω από 50.000 ευρώ.
Είναι απορίας άξιο που πραγματικά χρησημοποιούνται όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι.
Ακομη και η σημαία του Προέδρου της Επιχείρησης, το πρόγραμμα “ΠΑΓΟ άθληση για όλους”, έχει καταρρεύσει παταγωδώς καθώς το πρόγραμμα δεν έχει καμία επιδότηση όπως διαβεβαίωνε ο πρόεδρος παρά μονο έξοδα που ξεπερνούν τα 4000 ευρώ!!!
Σε ότι αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ!!! Μόνο 1.000 ευρώ περίσσεψαν για τον πολιτισμό στο Ξηρόμερο.
Στις συντηρήσεις κτιρίων αποφάσισαν να βάλουν μόλις 5.000 ευρώ για το Κέντρο Ημερήσιας Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, ένα κτίριο που έχει αφεθεί στην τύχη του εδώ και τρία χρόνια από την νεόκοπη διοίκηση της επιχείρησης.
Φυσικά δεν ξέχασαν να προσθέσουν άλλα 12.000 ευρώ στην συντήρηση του γυμναστηρίου Παπαδάτου,
ένα αξιόλογο γυμναστήριο  για την Τοπική Κοινότητα Παπαδάτου της οποίας ο σημερινός Πρόεδρος συνεχώς κατέκρινε τη δικιά μας διοίκηση για υπερβολικά ποσά συντήρησης, ενώ επί των ημερών του έχει ξεπεράσει τα 30.000 ευρώ!!!
Κλείνοντας αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία σε ότι αφορά την κατασπατάληση των χρημάτων του προγράμματος των ΚΔΑΠ, την αδιαφάνεια τη μη τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών και τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης από το Διοικητικό Συμβούλιο των “λίγων κι εκλεκτών” που έχουν μετατρέψει την Κοινωφελή… σε Ανώνυμη Επιχείρηση!!!
 
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου
            Κωνσταντίνος Γεωργούλας

Από xiromeropress