Εντείνονται οι αντιδράσεις μετά την απόφαση της επικείμενης μεταφοράς του ΕΟΠΥΥ απο το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι. Αυτή τη φορά ο τοπικός Σύλλογος ΑμεΑ «Απόστολος Λουκάς» εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του.

«Πως μεταφέρεται μια υπηρεσία απο μια πόλη 100.00 κατοίκων σε μιαν άλλη 10.000;» διερωτάται το Δ.Σ. του Συλλόγου σε επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την 6η ΥΠΕ, την Δ/νση ΠΕΔΔΥ, που κοινοποιείται στις αναπηρικές Ομοσπονδίες.

Η επιστολή:

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την μεταφορά των γραφείων και φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ απο την πόλη του Αγρινίου στην πόλη του Μεσολογγίου.

Μιας και αριθμούμε σαν σύλλογος πολλούς ΑΜΕΑ μικτών αναπηριών, σας πληροφορούμε ότι είμαστε ανάστατοι και δυσαρεστημένοι. Οι μεταφορές για την εξυπηρέτησή μας, σε άλλη πόλη για εμάς και τις οικογένειές μας είναι αδύνατες.

Πληθυσμιακό κριτήριο ετέθηκε? Πως μεταφέρεται μια υπηρεσία απο μια πόλη 100.00 κατοίκων σε μιαν άλλη 10.000?Ολοι οι ΑΜΕΑ έρχονται στο Αγρίνιο ώστε να εξυπηρετηθούν είτε απο το Νοσοκομείο είτε στους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, αρκετά συχνά από όλη την Περιφέρεια Αιτωλ/νίας. Τώρα θα αναγκαζόμαστε να κάνουμε ταξίδι και στο Μεσολόγγι για να λάβουμε την φαρμακευτική αγωγή (Φ.Υ.Κ) φάρμακα υψηλού κόστους που απευθύνονται σε ένα ευρέως φάσμα πολλών ασθενειών.

Τα μέλη μας είναι ανοσοκατασταλμένοι, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, ρευματοπαθείς, πολυμεταγγιζόμενοι Θαλασαιμικοί, πάσχοντες απο ΙΦΝΕ, κ.α..

Επίσης πολλά μέλη μας και τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές όπως αυτισμός, σύνδρομο Down,κ.α.χρήζουν ειδικών θεραπειών όπως λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες κ.α. όπου πρέπει να καταθέτουν έγγραφα έγκρισης θεραπειών. Επίσης τα έξοδα μετακίνησης των συμπασχόντων σε νοσοκομεία όπως οι νεοπλασματικοί ασθενείς που τελούν σε χημειοθεραπεία κ.τ.λ. Πρέπει να έρχονται στο Μεσολόγγι για οτιδήποτε απο τα παραπάνω.

Οι μετακινήσεις για εμάς και τους οικείους μας ,δεν είναι εύκολες λόγω της βαρύτητας της νόσου μας και λόγω οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουμε. Οπότε για εμάς είναι άδικο και ψυχοφθόρο και μας βρίσκει αντίθετους η μετακίνηση των υπηρεσιών του ΠΕΔΔΥ από την πόλη του Αγρινίου στην πόλη του Μεσολογγίου.

Μέχρι πρότινος φάρμακα ΦΥΚ δινόταν απο το φαρμακείο του νοσοκομείου ή του πρώην ΙΚΑ, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς.
Επίσης πρόσβαση σε internet και χρήση H/Y δεν έχουν οι περισσότεροι ΑΜΕΑ. Απαντήστε μας πως θα εξυπηρετηθούμε απο εδώ και στο εξής?

Με κατάθεση δικαιολογητικών μέσω φόρμας? με χορήγηση των φαρμάκων μας απο ιδιωτικά φαρμακεία? Αναμένουμε και ευελπιστούμε να πράξετε τα δέοντα χωρίς να υποβαλλόμαστε σε επιπλέον ταλαιπωρίες».
agriniopress.gr/

Από xiromeropress