Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ «Με διάταξη στο νομοσχέδιο για τις θέσεις ιερέων θα διχοτομηθεί η Μητρόπολη...

«Με διάταξη στο νομοσχέδιο για τις θέσεις ιερέων θα διχοτομηθεί η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας»

«Με διάταξη στο νομοσχέδιο για τις θέσεις ιερέων θα διχοτομηθεί η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας»
«H κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη δημιουργία δύο νέων μητροπόλεων, µε έδρες το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Παραπολιτικών.

Σημειώνει ότι το υπουργείο Παιδείας μέσα στον Ιούνιο θα καταθέσει νομοσχέδιο µε το οποίο θα ρυθμιστούν για πρώτη φορά θέματα που έχουν σχέση µε τις οργανικές θέσεις των ιερέων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο νομοσχέδιο θα υπάρχει διάταξη που θα προβλέπει τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας «παρά τις επιφυλάξεις τοπικών παραγόντων».

Αναλυτικά:

ΝΟΜΟΣΧΕ∆ΙΟ: Θεσµοθετούνται οι οργανικές θέσεις ιερέων από το κράτος

Μέσα στον Ιούνιο το υπουργείο Παιδείας αναµένεται να καταθέσει νοµοσχέδιο µε το οποίο θα ρυθµιστούν για πρώτη φορά θέµατα που έχουν σχέση µε τις οργανικές θέσεις των ιερέων στην Ελλάδα, την Κρήτη και τα ∆ωδεκάνησα. Πλέον οι θέσεις δεν θα είναι προσωποπαγείς, αλλά θα καλύπτονται σε περίπτωση που µείνουν κενές. Παρά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει πριν από µήνες για περίπου 4.000 προσλήψεις κληρικών, πρόκειται για θεσµοθέτηση οργανικών θέσεων, εκτός των 6.000 που έχουν αναγνωριστεί µε νόµο από το 1945. Σήµερα, περίπου 10.000 κληρικοί µισθοδοτούνται κανονικά από το ∆ηµόσιο, αλλά δεν είναι καλυµµένοι νοµικά σε θέµατα που αφορούν, για παράδειγµα, τη συνταξιοδότησή τους και αναµένουν την τυπική κάλυψή τους, ένα αίτηµα που αναδεικνύει συνεχώς ο ΙΣΚΕ (Ιερός Σύνδεσµος Κληρικών Ελλάδος). Εκτός αυτού, στο νοµοσχέδιο θα υπάρχει διάταξη που θα προβλέπει τη διχοτόµηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Παρά τις επιφυλάξεις τοπικών παραγόντων, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη δηµιουργία δύο νέων µητροπόλεων, µε έδρες το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

agrinionews.gr

LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ