Στο τουρκικό ντελίριο με τις δηλώσεις γύρω από την «ελληνική προκλητικοτητα» στην περιοχή των Ιμίων, απαντά σήμερα η Ελλάδα πραγματοποιώντας ρίψεις αλεξιπτωτιστών στην πρώτη γραμμή της μάχης [Ίμια και Καλόλιμνος].
Λίγο μετά τις 10 το πρωί και αφού οι Τούρκοι είχαν πραγματοποιήσει εκατοντάδες υπερπτήσεις, εκδηλώνοντας την δυσφορία τους για το στεφάνι που έριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στα Ίμια, αεροσκάφος C-130 έριχνε αλεξιπτωτιστές στην Κω.




Η εκπαίδευση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα μπορεί να στήσει αερογέφυρες για να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα.
Τις αποκλειστικές φωτογραφίες δημοσιεύει το «armynow.net» και απεικονίζουν την στιγμή που το C-130 πλησιάζει και ρίχνει τους αλεξιπτωτιστές.Την είδηση αυτή και τις φωτογραφίες μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία αναφέρουν πως η Ελλάδα κάνει στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα Καρντάκ και για την ακρίβεια πάνω από την Ψέριμο, καλώντας την Άγκυρα να δράσει άμεσα.
Αρκετά από τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν πως οι στρατιωτικές ασκήσεις γίνονται μόλις 2 μίλια μακριά από τις τουρκικές ακτές ενώ αρκετά από αυτά σημειώνουν πως η Ελλάδα κάνει «επίδειξη ισχύος».
Με πληροφορίες και φωτογραφίες του armynow.net
topontiki.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *