Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Μητρόπολη Πατρών: Προσφορά ζωοτροφών στους πυρόπληκτους της Αχαΐας

Μητρόπολη Πατρών: Προσφορά ζωοτροφών στους πυρόπληκτους της Αχαΐας


Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ευρίσκεται στην Αθήνα για την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, μετέβη στα πυρόπληκτα χωριά της Άρλας και του Ελαιοχωρίου, προκειμένου να προσφέρη στους πυροπλήκτους αδελφούς μας ζωοτροφές για την συντήρηση των ποιμνίων τους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στην πρόσφατη επίσκεψή του στα πυρόποληκτα χωριά είχε δηλώσει στους κτηνοτρόφους της περιοχής τα εξής: «Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών θα βοηθήση στην αντιμετώπιση των αναγκών, κυρίως στην προμήθεια ζωοτροφών που είναι απολύτως απαραίτητες για τα ποίμνια των κνητοτρόφων της περιοχής».
Έτσι λοιπόν, παρεδόθησαν ενώπιον του κ. Χρίστου Νικολάου, Δημάρχου Δυτικής Αχαίας, στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων κ. Αναστάσιο Σώρρα (Πρόεδρο Κοινότητος Άρλας) και κ. Κων/νο Παναγόπουλο (Πρόεδρο Κοινότητος Ελαιοχωρίου) και ακολούθως στους πληγέντες από την πυρκαιά κτηνοτρόφους, πάνω από 20 τόνοι ζωοτροφών.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας κ. Χρίστος Νικολάου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και οι παραλαβόντες τις ζωοτροφές κτηνοτρόφοι ευχαρίστησαν θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δήλωσε την υποστηρίξη του στους πληγέντες, αλλά ακόμη περισσότερο σήμερα που εμπράκτως προσφέρει ανακούφιση στους ανθρώπους που κάηκαν οι περιουσίες τους και δεν έχουν την δυνατότητα να συντηρήσουν τα ποίμνιά τους.
Ο Πρωτοσύγκελλος ετόνισε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών είναι πάντοτε δίπλα τους, καθώς γνωρίζει τους πολλούς κόπους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και τους διαβεβαίωσε ότι η τοπική Εκκλησία θα συμβάλλη και για την περαιτέρω ενίσχυση και ανακούφισή τους».
.dogma.gr

0Shares