Τα γυρίσματα της ταινίας «Η λίμνη των πόθων» στο Μεσολόγγι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβού που είχε σημάνει γενικό συναγερμό στην πόλη μας ιδιαίτερα στο γυναικόκοσμο.
Όπου στηνόταν η μηχανή λήψεως, εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες έδιναν εντυπωσιακό παρόν με την περιέργεια και τον θαυμασμό να φτάνουν στο κατακόρυφο.
Πρωταγωνιστούσαν ο Γιώργος Φούντας(που είχε κλέψει πολλές καρδιές!) Η Τζένη Καρέζη(σε πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση) ο Χριστόφορος Νέζερ. Ο Ανδρέας Ζησιμάτος, ο Νίκος Φέρμας και η σταρ Ελλάς για εκείνο το χρόνο Σόνια Ζωίδου.
Φυσικά πήραν μέρος πολλοί Μεσολογγίτες και Μεσολογγίτισσες σαν απλοί κομπάρσοι και σε μικρούς χαρακτηριστικούς ρολάκους.
Το έργο γυρίστηκε φόντο την γαλήνια λιμνοθάλασσα, επίσης στα παλιά γραφικά καφενεία, στις κάμαρες και στο δρόμο προς τη Τουρλίδα, στον Αη-Σημιό και σε άλλα σημεία της πολιτείας μας.
Ο φούντας σαν παλιός ποδοσφαιριστής, είχε παρακολουΗ ΛΙθήσει πολλά παιχνίδια της ΑΕΜ για το περιφερειακό πρωτάθλημα θαυμάζοντας περισσότερο τον μεγάλο τότε τερματοφύλακα Σωτήρη Κομματά, στις εντυπωσιακές αποκρούσεις του.
Η «λίμνη των πόθων» ήταν μια έξοχη ταινία για την εποχή της και είχε πάρει μέρος σε ξένα φεστιβάλ με επιτυχία, κάνοντας γνωστό το ειδυλλιακό Μεσολόγγι. Γενικά το κινηματογραφικό συνεργείο του Γιώργου Ζερβού και οι ηθοποιοί όπου εμφανίζονταν μαζί ή μεμονωμένα, προκαλούσαν αίσθηση και αναταραχή στο πληθυσμό της πόλη μας, ιδιαίτερα στα κοριτσόπουλα και στις παντρεμένες! Με το αχ βαχ να δίνει και να παίρνει.
Ιδιαίτερα ο Φούντας και η Ζωίδου είχαν ανάψει πολλές φωτιές τριγύρω τους, που τελικά έσβησαν όταν οι υπηρέτες της Έβδομης Τέχνης πήραν τα μάτια τους για την Αθήνα και σε λίγο όλα ξεχάστηκαν.
Τα φώτα χαμήλωσαν, μέχρι που έσβησαν, η ρουτίνα πήρε τη θέση της στο Μεσολόγγι του ΄55 κι εγώ ακόμα θυμάμαι τη σκηνή που ο Ζησιμάτος χτύπησε πραγματικά και όχι ψεύτικα με το χέρι του Φούντα που μόρφαζε από τους πόνους.
Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΠΟΘΩΝ (1958)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, Διάρκεια: 90′, Ασπρόμαυρη
Σκηνοθέτης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΟΣ
Διασκευή Σεναρίου: ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ
Δ/ντής Φωτογραφίας: ΤΖΕΡΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ
Μοντάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΟΣ
Ηχολήπτης: ΚΟΝΤΟΣ ΤΑΚΗΣ, ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΜΙΜΗΣ
Σκηνογράφος: ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ
Μουσική Σύνθεση: ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ
Ηθοποιοί:
ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ , ΖΩΪΔΟΥ ΣΟΝΙΑ, ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΝΕΖΕΡ ΑΛΕΞ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, AΓΑΓΙΩΤΟΥ ΚΟΥΛΑ, ΦΕΡΜΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΡΩΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΙΣ., ΛΙΑΚΑΤΑΣ ΜΑΚΟΣ.
(Πηγή: Ταινιοθήκη της Ελλάδας)
Απόσπασμα από το βιβλίο: “Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν”
του Γιώργου Φωτεινού, 2005 (ΔΙΕΞΟΔΟΣ)

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *