Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Μια ακόμη παράταση και ένα «τελεσίγραφο» για το δρόμο Κουβαράς - Μπαμπίνη

Μια ακόμη παράταση και ένα «τελεσίγραφο» για το δρόμο Κουβαράς – Μπαμπίνη


Το σίριαλ του κρίσιμου για το Ξηρόμερο οδικού έργου Κουβαράς- Φυτείες έχει και νέα, δυστυχώς, επεισόδια.
Το έργο που δημοπρατήθηκε το 2010 και υποτίθεται πως -μετά από ρεκόρ παρατάσεων -θα δίνονταν στην κυκλοφορία έως το περασμένο Πάσχα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95% αλλά αποτελεί ακόμη ερωτηματικό το πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία.
Προ ημερών δόθηκε στην ανάδοχο εταιρεία- εργολάβο και νέα παράταση ενός μηνός, μέχρι τέλος Ιουνίου, ώστε να ολοκληρώσει τα έργα.

Προβληματισμένη ωστόσο η περιφερειακή αρχή για τις καθυστερήσεις τις οποίες χρεώνει στην εταιρεία της έστειλε, δίκην τελεσιγράφου «ειδική πρόσκληση». Δόθηκε δηλαδή μια τελική και εύλογη διορία (μέχρι τέλος Ιουνίου, όπως προαναφέρθηκε) και αν η εταιρεία δεν ανταποκριθεί τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία έκπτωσης του αναδόχου.
Εξέλιξη βέβαια απευκταία καθώς θα οδηγήσει σε χρονοβόρα εμπλοκή ενός έργου για το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απομένουν μόλις 23 ημερών έργα υπό κανονικές συνθήκες. Με την εταιρεία να φέρεται να έχει εισπράξει στο ακέραιο τα προβλεπόμενα χρήματα.
Θα είναι κρίμα σε κάθε περίπτωση να μην δοθεί παραδοθεί άμεσα αυτός ο δρόμος (τμήματα του οποίου-σημειωτέον-χρησιμοποιούν ήδη με δική τους ευθύνη κάποιοι οδηγοί). Το οδικό αυτό έργο με προϋπολογισμό μελέτης 16.366.115 ευρώ δημοπρατήθηκε το 2010 με έκπτωση 39,60% . Δημοπρατήθηκε την 7η Δεκεμβρίου 2010 και ακολούθησαν αρκετά χρόνια με παλινωδίες και καθυστερήσεις. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 11.1.2013. Από την συμφωνηθείσα ημερομηνία περαίωσης του έργου (11.1.2015) έχουν περάσει σχεδόν 3,5 χρόνια…
πηγη //www.agrinionews.gr/

0Shares