Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Μια μαγευτική βραδιά στο Μύτικα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας!

Μια μαγευτική βραδιά στο Μύτικα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας!

myti2
Γράφει ο Αλέξης Παπαναστάσης
« Τι θα ήταν η ζωή μας
άραγε, χωρίς μουσική
και ποίηση…. »
“Παρακολουθήσαμε μια συναυλία του Γιώργου Μπλέτσα, ορμώμενος εξ Αγρινίου, στο Μύτικα στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι Μύτικα 2016».
Ο Γιώργος Μπλέτσας, πτυχιούχος μουσικών σπουδών, μας συγκλόνισε με την ερμηνεία και το παίξιμο της κιθάρας του. Ερμήνευσε γνωστά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, παλιών και νέων. Βρεθήκαμε κυριολεκτικά σ’ έναν άλλον κόσμο ακούγοντας τον Γιώργο Μπλέτσα. Ήταν κόσμος της χαράς και της ευτυχίας, της γαλήνης ψυχής και πνεύματος, ο κόσμος του ονείρου… Ο μαγεμένος ήχος της κιθάρας έφερε όλο τον κόσμο μπροστά μας. Πραγματική χαρά και ευχαρίστηση. Τη χαρά που ίσως προέρχεται από το άκουσμα εύθυμων και αγαπητών μελωδιών.
Η μουσική του με μοναδικό της υλικό τον ήχο, τα κύματα του οποίου διεισδύουν βαθιά στην ψυχή μας, άσκησε μεγάλη επίδραση στην ευαισθησία μας. Καλλιέργησε και ξύπνησε τη φαντασία μας, άνοιξε τους πνευματικούς μας ορίζοντες, τόνωσε το συναισθηματικό μας κόσμο, μας ψυχαγώγησε, μας διασκέδασε, μας ξεκούρασε… Δεν μας εύφραινε απλώς, δε μας μετέφερε σε ωραιότερους κόσμους μακριά από την πεζή πραγματικότητα, δε μας μετέφερε από την πραγματικότητα στην κατάσταση του ονείρου, αλλά μας γοήτευσε από την αρχή μέχρι το τέλος.
Τέλος το σχεδόν ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι συμπλήρωνε το όλο σκηνικό στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα.”
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την μαγευτική αυτή βραδιά:
μυτι1

kandilatoxoriomas.blogspot.gr