Έχασε τη δουλειά της μέσα στην πανδημία και από τη μια μέρα στην άλλη έμεινε άνεργη. Όμως η 24χρονη Shannon Smith βρήκε τρόπο να βγάζει αρκετά χρήματα και με λίγη δουλειά κάθε ημέρα.

Η Shannon Smith αρχικά απολύθηκε από τη δουλειά της ως σερβιτόρα. Μετά, άρχισε να εργάζεται ως online fitness coach, αλλά χρειαζόταν να δουλεύει 10 ώρες την ημέρα για να βγάζει 1.000-2.000 δολάρια τον μήνα.

Έτσι, τον Ιούλιο του 2021 αποφάσισε να αλλάξει πορεία. Άρχισε να εκμεταλλεύεται τους λογαριασμούς της σε TikTok και Instagram για να προωθεί εργαλεία και online προγράμματα που βοηθούν κάποιον να χτίσει πλούτο.

Τον Οκτώβριο, η επιχείρησή της είχε εκτοξευτεί και ο λογαριασμός της στο TikTok είχε ξεπεράσει τους 40.000 followers.

Έκτοτε, η Smith βγάζει περίπου 8.000 δολάρια (σχεδόν 7.500 ευρώ) τον μήνα σε παθητικό εισόδημα μέσω των προμηθειών που παίρνει από τα διαφημιστικά posts της στα social media, όπως λέει στο CNBC.

«Όταν ο κόσμος με ρωτά πώς μπορεί να χτίσει μια επιχείρηση που να παράγει παθητικό εισόδημα, τους λέω ότι έχει πολλή δουλειά στην αρχή, αλλά μακροπρόθεσμα αποδίδει», εξηγεί.

Οι 5 συμβουλές για καλό εισόδημα στη δουλειά
Shannon Smith, δουλειά, μισθός, 7500 ευρώ το μήνα, tik tok, instagram

Οι συμβουλές που δίνει η ίδια είναι οι εξής:

1. Αυτοματοποιείστε την επιχείρησή σας: Δημιουργείστε ένα προϊόν που να μην χρειάζεται πολλή συντήρηση, στήστε αυτόματα emails που να θυμίζουν το προϊόν σας σε υποψήφιους πελάτες που έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Για να αποκτήσετε παθητικό εισόδημα, δημιουργήστε αυτόματα συστήματα στην αρχή της επιχείρησής σας. Αυτό θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, επειδή οι πιο βασικές εργασίες σας θα εκτελούνται με αυτόματο πιλότο.

2. Μην προσπαθείτε να εφεύρετε τον τροχό: Το κλειδί για να γίνετε viral είναι να παρακολουθείτε τους άλλους στα social media και να βλέπετε τι είναι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο.

3. Λύστε ένα πρόβλημα: Το προϊόν σας πρέπει να βοηθά το κοινό στις ανάγκες του ή στην επίτευξη ενός στόχου του.

Ο κύριος στόχος κάθε επιχείρησης είναι να πουλήσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Αλλά στο τέλος της ημέρας, κανείς δεν νοιάζεται για το τι πουλάτε – οι άνθρωποι νοιάζονται για τους δικούς τους στόχους, τα δικά τους όνειρα και τα δικά τους προβλήματα.

4. Εμπλακείτε προσωπικά με το κοινό: Απαντήστε στα σχόλια και τα μηνύματα στα social media, κάντε live στο Instagram και το TikTok, για να αποκτήσετε αληθινές προσωπικές σχέσεις με το κοινό σας.

Οι μεμονωμένες αναρτήσεις στο Instagram ή στο TikTok είναι εξαιρετικές για να προσφέρουν αξία και να διασκεδάζουν το κοινό σας, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο για το κοινό σας να σας γνωρίσει μέσω αυτών των επιμελημένων αναρτήσεων.

Η σύνδεση με το κοινό σας είναι σημαντική. Καθώς οι άνθρωποι γνωρίζουν ποιοι είστε, αρχίζουν να εμπιστεύονται αυτά που λέτε και αυτά που πουλάτε, κάτι που θα οδηγήσει σε περισσότερες πωλήσεις.

5. Να είστε επιλεκτικοί με τα προϊόντα που προωθείτε: Η Smith προτείνει να διαλέξετε προϊόντα που προωθούν πολλοί ακόμα καθώς δείχνει ότι είναι επιτυχημένα, έχουν μικρό ποσοστό επιστροφών και θετικά reviews στο Google.

Εάν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση μάρκετινγκ θυγατρικών, αυτά είναι τα κύρια πράγματα που προτείνω να αναζητήσετε:

Υψηλή βαρύτητα: Βαρύτητα σημαίνει τον αριθμό των ατόμων που προωθούν ενεργά το προϊόν. Εάν αυτός ο αριθμός είναι υψηλός, ξέρετε ότι το προϊόν είναι καλό.
Χαμηλό ποσοστό επιστροφής χρημάτων: Εάν ένα προϊόν έχει υψηλό ποσοστό επιστροφής χρημάτων, σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτό, επομένως θέλετε να τα αποφύγετε. Η προώθηση προϊόντων με υψηλά ποσοστά επιστροφής χρημάτων μπορεί να μειώσει την εμπιστοσύνη του κοινού σας προς εσάς.
Επαναλαμβανόμενες συνδρομές: Αυτοί είναι οι καλύτεροι τύποι προϊόντων για προώθηση, επειδή θα λαμβάνετε μια πληρωμή προμήθειας κάθε μήνα κάθε φορά που ο συνδρομητής ανανεώνει τη συνδρομή του.
Θετικές κριτικές: Πάντα κάνω κριτικές στο Google για τα προγράμματα συνεργατών που εξετάζω πριν αποφασίσω να τα προωθήσω. Θέλω να βεβαιωθώ ότι είναι ένα προϊόν που αρέσει ευρέως..aftodioikisi.gr/d

Από xiromeropress