Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Μοναχός 12 ετών στο Άγιο Όρος!

Μοναχός 12 ετών στο Άγιο Όρος!

monaxos1
Τον δρόμο του μοναχισμού αποφάσισε να ακολουθήσει ο 12χρονος Μιχάλης (Πέρλεα). Γεννήθηκε στην Κρήτη και έζησε στην Ρώμη μέχρι φέτος. Η μητέρα του Κορίνα κατάγεται από το Πασκάνι της Ρουμανίας και ο πατέρας του Δημήτριος από την Βραίλα. Στην Ρώμη έχει μία αδελφή, την Ραφαέλα και δύο ακόμη αδελφούς,τον Εφραίμ-Νικόλαο και τον Γαβριήλ. Όλοι είναι μικρότεροί του.
Ο Μιχάλης βοηθούσε στο ιερό τον επίσκοπο Ιταλίας Σιλουανό απ’όταν ήταν 5 ετών. Μόλις πρωτοείδε τους αθωνίτες μοναχούς(από την Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου)-Δανιήλ και Γεράσιμο- ενθουσιάστηκε με τον μοναχικό βίο και αποφάσισε να «μετακομίσει» στο Άγιο Όρος.
monaxos2
Το πιο δύσκολο ήταν να αποχωριστεί τα αδέλφια του,κατά τα λεγόμενά του. Για την μητέρα του, ο μικρός Μιχάλης λέει ότι «με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία γι’ αυτήν».
Σε ερώτηση για το πώς τα πάει με το σχολείο, απάντησε: «Προς στιγμήν μαθαίνω ελληνικά. Επτά ώρες την ημέρα. Μετά θα παρακολουθήσω τα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου».
Ο μικρός επισημαίνει σε συνέντευξή του για το περιοδικό Lumea Credintei ότι η απόφαση να πάει σχολείο στο Άγιο Όρος ήταν δική του: «Μου διηγήθηκε ο π. Γεράσιμος(Μάρις από την Προδρόμου)για την Αθωνιάδα και αποφάσισα να έρθω στο Άγιον Όρος».
topontiki.gr

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ