Ο Τάσος Πρέμος 61 χρόνων από το Αγρίνιο, χάθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου από τη Μονή του Αγίου Ξενοφώντος και όχι στις 8 του μήνα όπως αρχικά είχε ειπωθεί.
Το «Τούνελ» αποκάλυψε πως κάποιος κάλεσε από το κινητό τηλέφωνο του αγνοούμενου τον γιο του, το πρωί της 9ης Νοεμβρίου. Ο γιος του δεν απάντησε γιατί βρισκόταν στη στρατιωτική μονάδα που υπηρετούσε.
Η εξαφάνιση του Πρέμου δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Όρους από μοναχό που τον αναζήτησε και δεν τον βρήκε, την επόμενη μέρα.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ρούχα του με μια πέτρα πάνω τους, σε βράχο της παραλίας που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Μονή. Στα ρούχα του υπήρχε η αστυνομική του ταυτότητα και ένα προσωπικό σημείωμα.
Το αυτοκίνητό του, βρέθηκε κλειδωμένο στο χώρο στάθμευσης οχημάτων «Ξενία» στην Ουρανούπολη, εκεί όπου το είχε σταθμεύσει ο ίδιος πριν εξαφανιστεί. Το ρεζερβουάρ του ήταν γεμάτο καύσιμα.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στο κελί που φιλοξενούνταν τα σάκο με τα πράγματα του, αλλά όχι το πορτοφόλι και το δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που είχε μαζί του.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «Τούνελ» ο φίλος του Βασίλης Βλάχος, που τον συνάντησε τυχαία στο Άγιο Όρος πριν χαθεί, μίλησε για όσα του ανέφερε ο αγνοούμενος:
«Επειδή κατάγομαι κι εγώ από το Αγρίνιο, ξαφνιάστηκα όταν τον είδα. Φαινόταν ιδιαίτερα πιεσμένος ψυχολογικά και με ρώτησε αν μπορούσε να γίνει μοναχός. Μάλιστα μου παρέδωσε την τραπεζική του κάρτα και το pin της, για να τα δώσω στην αδελφή του. Κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν ενδεικτικό πως ήθελε να μείνει στο Άγιο Όρος για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Ο φίλος του αγνοούμενου συνταξιούχου της ΔΕΗ, διευκρίνισε πως ο Πρέμος είχε εξασφαλίσει ειδικό διαμονητήριο από πρόσκληση, που του επέτρεπε να μείνει επ’ αόριστον.
«Δεν πιστεύω πως θα έκανε κακό στον εαυτόν του, μάλλον ήταν φορτισμένος και ήθελε να απομονωθεί. Ίσως η έρευνα να πρέπει να επεκταθεί σε άλλα μοναστήρια και σε σκήτες», τόνισε.
Τι είπε μοναχός στο «Τούνελ»
Το «Τούνελ» επικοινώνησε με μοναχό του Αγίου Όρους που μίλησε για την περίεργη εξαφάνιση του Τάσου Πρέμου.
Ανέφερε πως οι μοναχοί βοήθησαν τους αστυνομικούς να συλλέξουν τα πράγματα του αγνοούμενου από το κελί που φιλοξενούνταν. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετείχαν άνδρες του Λιμενικού και δύτες που έψαχναν για μέρες αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ο μοναχός δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν ο αγνοούμενος είχε επισκεφθεί ξανά το Άγιο Όρος καθώς μόνο στη μονή του φιλοξενούνται περίπου τριάντα χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο.
Ανέφερε ακόμα πως σύμφωνα με κάποια μαρτυρία ο αγνοούμενος φέρεται να ρώτησε κάποιον άλλο μοναχό αν μπορούσε να μονάσει και ο ίδιος.
«Μακάρι να βρεθεί ο άνθρωπος. Ο Θεός να βοηθήσει…», κατέληξε.
Στο στούντιο βρέθηκε η πρώην σύζυγος του και μητέρα του γιου του, Ευφροσύνη Μαυρομύτη.
«Στην αρχή φοβηθήκαμε πως έγινε κάτι κακό, αλλά μετά την έρευνα της εκπομπής σας, ελπίζουμε πως απλώς θέλησε να απομονωθεί. Το μόνο που ζητάμε είναι μια πληροφορία από κάποιον που τον είδε ή ακόμα κι από τον ίδιο, για να σιγουρευτούμε πως είναι καλά. Αυτό τουλάχιστον το οφείλει στο παιδί του που αυτές τις μέρες περνάει δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά.
πηγη

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *