Μόλις 13 ευρώ τον μήνα είναι η επιδότηση στα καύσιμα που ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα μέτρο πολυδιαφημισμένο εδώ και μέρες που ωστόσο, δεν πλησιάζει καν τις προσδοκίες των πολιτών για γερό ψαλίδι στις τιμές του καυσίμου.Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στους πολίτες για την επιδότηση στα καύσιμα έπεσαν το κενό καθώς, το κόστος θα φτάσει μόλις τα 13 ευρώ τον μήνα για κάθε δικαιούχο. Πρόκειται στην ουσία για ένα ασήμαντο ποσό που σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει την ανάγκες που έχει δημιουργήσει η ραγδαία αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Η επιδότηση για αυτοκίνητο αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ. Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο).

Με την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, κατά το πρότυπο του freedom pass, που θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια θα γίνεται η επιδότηση του κόστους αγοράς καυσίμων για 3 μήνες, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά την παρουσίαση των μέτρων.

Η κάρτα θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ μεικτά.dikaiologitika.gr/

Από xiromeropress