ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bf1
Την προπαραμονή και την παραμονή των Χριστουγέννων στα χωριά, σφάζανε τα χοιρινά. Η χαρά, τα ωραία εκείνα χρόνια ήταν απερίγραπτη για τους μεγάλους που παρακολουθούσαν με κέφι και διάθεση γιορτινή τη διαδικασία της σφαγής και της ετοιμασίας του χοιρινού, αλλά για τους μικρούς που διασκέδαζαν με τις φούσκες, που τις κάνανε μπαλόνια. Ο τόπος μοσχοβολούσε από τ’ αρωματικά λουκάνικα, το ψήσιμο του χοιρινοκόψιδου, και του καρύτζου!
%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bf1
%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bf2
%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bf3
Σωστή ιεροτελεστία η γιορτή και οι συνήθειες των Χριστουγέννων. Πλούσια τα ήθη και ανεξερεύνητα τα έθιμα του λαού μας. Πλούσιος ο λαϊκός πολιτισμός και άφθονο το υλικό της παράδοσης σκορπισμένο και θαμμένο στη λήθη.
Από τα ωραιότερα έθιμα του λαού μας, που συνδέονται ζωντανά με τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, και των Φώτων είναι τα Κάλαντα. Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα είναι χαρούμενα τραγούδια που τραγουδάνε πρόχειρες παιδικέ2ς παρέες και αναγγέλλουν την Γέννηση του Χριστού. Οι φωνές τους φέρνουν χαιρετισμό ελπιδοφόρο, συγκίνηση και σκίρτημα χαράς.
%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b11
%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b12
Νικος Παππας Ελληνικη Παραδοση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *