Με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη στον Τριαδικό Θεό, πληροφορηθηκαμε ότι στο μοναστήρι του αγίου Νικολάου στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Νικολάου Κατούνας εγκαταστάθηκε η μοναχή Μαρία.
Είναι πραγματικά σπουδαίο το ότι το μοναστήρι θα ζωντανέψει, θα ευτρεπιστεί και θα γίνει τόπος διαρκούς προσευχής και πνευματικού αγώνα.
Η μοναχή Μαρία ξεκινάει έναν μεγάλο και θεάρεστο αγώνα, στον οποίο καλούμαστε όλοι να συνδράμουμε υλικά και πνευματικά.
Είθε ο άγιος Νικόλαος να ευλογεί και να ενισχύει την αδελφή αλλά και όλους μας!….
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Ένα σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο του Ξηρομέρου είναι η Μονή του Αγίου Νικολάου, η οποία είναι γνωστή ως «Μονή Αγίου Νικολάου Αετού», στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Νικολάου Κατούνας.
Ο Άγιος Νικόλαος, είναι μεταβυζαντινό μοναστήρι με εξαιρετικό εικονογραφικό πρόγραμμα του 1692 και με πρωτοποριακά για την εποχή του θέματα, όπως είναι ο τρικέφαλος ολόσωμος άγγελος (σύμβολο της Αγίας Τριάδος), ο διπλός Χριστός από σκηνή του Ακάθιστου Ύμνου, προσωπογραφία του ηγουμένου Ευγενίου Γιαννακόπουλου κ.ά.
Το μοναστήρι τα τελευταία χρόνια με την συνδρομή της ευγενικής προσφοράς όλων των κατοίκων του Αγίου Νικολάου αναστηλώθηκε και ανακαινίστηκε και είναι πλέον υποδειγματικά ανακαινισμένος και νοικοκυρεμένος και αποτελεί στολίδι της περιοχής μας.
http://xiromeronews.blogspot.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *