Με ειλικρινή οδύνη η οικογένεια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» ανακοινώνει την απώλεια ενός «έμψυχου πυλώνα» της, του Ασκληπιού Δημόγλου, Έλληνα Αρχιμηχανικού της κατασκευής της.
Γεννημένος στη Λειβαδιά τον Ιανουάριο του 1947, ο Ασκληπιός Δημόγλου έκανε σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Εργάσθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας την περίοδο 1975-1980 σε έργα Πολιτικού Μηχανικού. Κατά το διάστημα 1980 έως 1986 διετέλεσε Διευθυντής στις θυγατρικές εταιρείες της Ε.Κ.Τ.Ε., “ΕΘΝΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.” και “ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ Α.Ε.” στην υλοποίηση οικιστικού προγράμματος σε Ζώνες Ενεργού Πολεοδομίας στη Θράκη.
Συνέχισε τη σταδιοδρομία του στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ», ως στέλεχος της οποίας συμμετείχε, από το 1993, σε όλες τις φάσεις εξέλιξης των διαπραγματεύσεων του Έργου της Ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου, από τη δημοπράτηση μέχρι και την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης.
Συμμετείχε επίσης σε όλες σχεδόν τις δημοπρατήσεις των Μεγάλων Έργων με Συγχρηματοδότηση – Παραχώρηση, της ίδιας περιόδου.
Από το 1996 μέχρι και την ολοκλήρωση της Ζεύξης, είχε τις ιδιότητες του Αναπληρωτή Διαχειριστή και Αναπληρωτή Διευθυντή Έργου της “ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΕΦΥΡΑ”.
Η κηδεία του θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 16:30 στο Νεκροταφείο Κηφισιάς.
Αντί στεφάνων, η οικογένεια του εκλιπόντος προτείνει την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Λειβαδιάς «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ». http://agia-tavitha.gr/ το οποίο εν ζωή ενίσχυε και ο ίδιος ο θανών.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *