Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Οι δύο δρόμοι για την πληρωμή του market pass και πώς θα...

Οι δύο δρόμοι για την πληρωμή του market pass και πώς θα κάνετε αίτηση


Εξαρτημένο φαίνεται πως είναι το market pass με τις φορολογικές δηλώσεις 2023, καθώς τυχόν παράτασή τους θα πάει πιο πίσω την πληρωμή του στους δικαιούχους.
Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση η πληρωμή του επιδόματος εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε μία ή δύο δόσεις στις αρχές του φθινοπώρου.

Η διαφορά είναι πως η αξιολόγηση θα γίνει με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος. Όσοι έλαβαν το market pass στο παρελθόν δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και θα επαναξιολογηθούν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2022. Όσοι δεν είχαν κάνει αίτηση κατά το παρελθόν, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια είτε γιατί το αμέλησαν, θα πρέπει να υποβάλουν τώρα στην πλατφόρμα η οποία εκτιμάται πως θα ανοίξει στα τέλη Αυγούστου.

Η μεγάλη διαφορά με την πρώτη πληρωμή του market pass είναι ότι τότε δεν πλησιάζει η λήξη των φορολογικών δηλώσεων και ως εκ τούτου δεν ήταν στο τραπέζι ενδεχόμενο παράτασης. Εφόσον αποφασιστεί παράταση είναι λογικό να πάει προς τα πίσω και η πληρωμή του market pass 2.

Η παράταση του market pass είναι τρίμηνη και αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Market Pass 2: Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι τα ίδια που ίσχυαν στον πρώτο γύρο και ήταν τα εξής:

Άγαμοι: Έως 16.000 ευρώ

Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 24.000 ευρώ

Για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 ευρώ

Σχετικά με την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ισχύουν τα εξής:

Άγαμοι: Έως 250.000 ευρώ
Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 400.000 ευρώ

Market Pass 2: Τα ποσά ανά δικαιούχο
Τα ποσά του Market Pass θα είναι και αυτά τα ίδια και θα είναι τα εξής:

22 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό

32 ευρώ για ζευγάρι χωρίς τέκνα

το ίδιο ποσό (32 ευρώ) δικαιούται και μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο

42 ευρώ λαμβάνει μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα

Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 42 ευρώ

με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ

με τρία 62

με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 72 ευρώ

Πώς κάνετε αίτηση για Market Pass 2

Όσοι δικαιούχοι θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για Market Pass 2, θα πρέπει να εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet.

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, ο δικαιούχος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.
Έπειτα, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης, δηλαδή είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.
Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος.
Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας. Για το κινητό θα σας έρθει ένας κωδικός με SMS, ενώ για το e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.dnews.gr/

0Shares