Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ


‘Ανάβουμε τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, ζεσταίνουμε τις καρδίες μας’
Τα Χριστούγεννα του 2014 ξεκινήσαμε για πρώτη φορά τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές στις πλατείες της Βόνιτσας ,της Κατούνας και της Παλαίρου.
Οι γιορτές καθιερώθηκαν, αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους και πλέον τα Χριστούγεννα του 2019 θα ανάψουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σε 11 χωριά και πόλεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και θα κάνουμε παιδικές εκδηλώσεις σε άλλα 3 Χωριά.
Οι Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας παίρνουν γιορτινή φωτεινή μορφή δίνοντας μια ζεστή Χριστουγεννιάτικη νότα.

Οι κεντρικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για το άναμμα του δέντρου θα πραγματοποιηθούν για όλα τα παιδιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.
Τα παιδιά μαθαίνουν την μαγεία των Χριστουγέννων, θα ανάψουν και θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο :
1. Στην Πλατεία της Κατούνας ( Παρασκευή 13/12/2019 στις 16:30)
2. Στην Πλατεία της Βόνιτσας (Σάββατο 14/12/2019 στις 16:00 )
3. Στην Πλατεία της Παλαίρου (Κυριακή 15/12/2019 στις 16:30 )
Πλούσιο πρόγραμμα με μεγάλη συμμετοχή
-Μουσική από την Φιλαρμονική της Βόνιτσας στην Βόνιτσα
-Μουσική από την Φιλαρμονική της Μεδεώνος στην Κατούνα
– Παραδοσιακοί Χριστουγεννιάτικοι Χοροί απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακτίου Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στην Βόνιτσα
• Μπαζάρ από τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακτίου Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»
• Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά της Παλαίρου στην Πάλαιρο
-Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδια του ΚΔΑΠ ΜΕΔΕΩΝΟΣ στην Κατούνα.
-Τον Άγιο Βασίλη που θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδάκια
-Γράμμα στον Αϊ Βασίλη
-Ζωγραφιά προσώπου (Face Painting)
-Σοκολατένια γλυκά για τα μικρά παιδιά και ζεστό κρασί για τους ενήλικες
– φυσικά από την παρέα δεν θα λείπει ο Μοτζο Τζοζο με τα ξεχωριστά παιχνίδια του και τα μαγικά του κόλπα.
Εκδηλώσεις για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθούν φέτος σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Το Σαββάτο 7 Δεκεμβρίου στις 16:30 στην Πλατεία Παλιαμπέλων :
Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα , Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και μουσική στα Παλιάμπελα σε συνεργασία με την Κοινότητα Παλιαμπέλων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ Ο Μύλος “
Την Κυριακή 8 Δεκεμβ Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 16:30 στην Πλατειά του Δρυμού:
Θα ανάψει το δέντρο με τ ρίου στις 16:30 στην Πλατειά του Δρυμού:
Θα ανάψει το δέντρο με τα παιδιά να χαίρονται την Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία του Δρυμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κοινότητα Δρυμού και Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δρυμού
Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 16:30 στην Πλατεία Αγίου Νικολάου :
‘’ Τα παιδιά στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και κάνουν μια ευχή “
Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με μαγικά κόλπα , Χριστουγεννιάτικη μουσική στον Άγιο Νικόλαο σε συνεργασία με την Κοινότητα Αγίου Νικολάου και το Δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου .Τα γλυκά και τα εδέσματα θα ετοιμαστούν από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου.
Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στον Αετό στις 16:30 :
Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα από την Δώρα , Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια ,δώρα ,γλυκά και μουσική στον Αετό σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αετού ¨Άγιος Δημήτριος¨ και την Κοινότητα Αετού.
Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 16:30 στην πλατεία Θυρρείου :
Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα και παιχνίδια από τον Μοτζο Τζοζο , Ζωγραφική Προσώπου (Face Painting) , μουσική ,γλυκά , δώρα απο τον Άγιο Βασίλη σε συνεργασία με την Κοινότητα Θυρρείου και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Θυρρείου .
Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 16:30 στην Πλατεία Μοναστηρακίου :
Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα κα παιχνίδια, Ζωγραφική Προσώπου (Face Painting) , Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και μουσική στο Μοναστηράκι σε συνεργασία με την Κοινότητα Μοναστηρακίου και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μοναστηρακίου. Φυσικά από την παρέα δεν θα λείπει ο Μοτζο Τζοζο με τα ξεχωριστά παιχνίδια τους και τα μαγικά του κόλπα.
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 16:30 στην Πλατεία Πλαγιάς:
Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα και παιχνίδια από τον Μοτζο Τζοτζο, Ζωγραφική Προσώπου (Face Painting) , Χριστουγεννιάτικα δώρα απο τον Άγιο Βασίλη και μουσική σε συνεργασία με την Κοινότητα Πλαγιάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαγιάς.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ στην Πλατεία της Κομπωτής
Γιορτή για μικρούς και μεγάλους με χριστουγεννιάτικη μουσική , παιχνίδια για τα παιδιά και ψητό παραδοσιακό Σουφλίμα για μικρούς και μεγάλους , χοροί από το χορευτικό Κατούνας , απο τον Πολιτιστικό Σύλλογος Κομπωτίου “ΤΟΡΙΒΙΑ”

Ενημέρωση : παιδικές γιορτες προγραμματίζονται και σε Πογωνιά , Κωνωπίνα και Τρύφου . Οι ημερομηνίες και οι λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες
Καλούμε όλους τους γονείς , τα Σχολεία, τους Φορείς, και τους Συλλόγους να συμβάλλουν στην Χριστουγεννιάτικες γιορτές που θα γίνουν σε πολλές πόλεις και χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές επίκεντρο έχουν τα παιδιά . Στόχος και ευχή είναι αυτές οι στιγμές να τους μείνουν αξέχαστες και να μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό τους.
Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε στις γιορτινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου που για μια ακόμη φορά έχει την συμμετοχή και την στήριξη πολλών ενεργών συλλόγων του Δήμου μας .
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Σε περίπτωση βροχής οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες, θα μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Εκ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
Η Πρόεδρος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ
Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας
Ο Πρόεδρος
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ