ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να πληρωθούν οι επιδοτήσεις -Ποια λύση βρέθηκε


Στην οικονομική υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ εστάλη πριν από λίγο η έγκριση της σύμβασης της Τράπεζας Πειραιώς και του υπουργείου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, γεγονός που ενεργοποιεί τα επόμενα στάδια της προβλεπόμενης διαδικασίας μέχρι την πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης στους δικαιούχους παραγωγούς. Όπως σημειώνει το ρεπορταζ του ypaithros.gr, χωρίς τα υποχρεωτικά από το νόμο αυτά στάδια, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προχωρήσει στην πληρωμή ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση πρέπει να λάβει την υπογραφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και του νομικού εκπροσώπου της Τράπεζας Πειραιώς.

Στη συνέχεια, η υπογεγραμμένη σύμβαση χρηματοδότησης θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα πάρει δηλαδή ΦΕΚ.

Μόνο με την δημοσίευση της σύμβασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα μπορεί να προχωρήσει στην προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης.

Και το θετικό είναι, όπως επισημάνθηκε, ότι ο Οργανισμός Πληρωμών είναι έτοιμος να πληρώσει τους δικαιούχους, μόλις η σύμβαση πάρει το πολυπόθητο ΦΕΚ.

Θυμίζουμε ότι ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ έχει έτοιμα τα 700.000.000 ευρώ για τους αγρότες, το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, δεν είχε καμία σύμβαση με κάποια τράπεζα και έτσι τα χρήματα δεν μπορούσαν να διατεθούν.
πηγη

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.