Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώνει σήμερα την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώνει σήμερα την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης


Τα χρήματα της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, πληρώνει σήμερα Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα νε όσα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.
Πρόκειται για ένα ποσό ύψους άνω των 680 εκατ. ευρώ για τις επιδοτήσεις των αγροτών και αναμένεται να πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τη δήλωση έκανε ο υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης που είχε στο υπουργείο με τους κτηνοτρόφους του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε γνωστό πως τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων για την ενιαία ενίσχυση θα είναι διαθέσιμα σίγουρα την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία παρά μόνο τόνισε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι καθ’ όλα έτοιμος.
Υπενθυμίζεται ότι στις πιστώσεις αυτές δεν θα περιλαμβάνεται το πρασίνισµα και κατά πάσα πιθανότητα τα επιπλέον δικαιώματα σε νέους αγρότες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και µετά, καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη απόφαση µε το ποσοστό της ενίσχυσης.
Όσοι παραγωγοί έχουν κάρτα συναλλαγών με την Τράπεζα Πειραιώς θα μπορούν να προχωρήσουν στην ανάληψη των χρημάτων από ΑΤΜ το απόγευμα της Παρασκευής. Οι πελάτες των άλλων τραπεζών θα μπορούν να προβούν σε ανάληψη των χρημάτων την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.
πηγη .aftodioikisi.gr

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ