Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Οργή εκπαιδευτικών κατά Κεραμέως: «Δεν υπάρχει ουσιαστικά σχέδιο, δεν προκύπτει από αυτά...

Οργή εκπαιδευτικών κατά Κεραμέως: «Δεν υπάρχει ουσιαστικά σχέδιο, δεν προκύπτει από αυτά που είπε η Υπουργός»

Οργή εκπαιδευτικών κατά Κεραμέως: «Δεν υπάρχει ουσιαστικά σχέδιο, δεν προκύπτει από αυτά που είπε η Υπουργός»
Σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους των εκπαιδευτικών φαίνεται ότι προκαλούν τα όσα ανακοίνωσε για το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο news247, το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Στέλλα Μανουσογιωρκάκη τόνισε: “Είχαν στη διάθεσή τους ένα διάστημα έξι μηνών για να παρουσιάσουν ένα συνεκτικό σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων. Και όμως δεν κατάφεραν να το κάνουν, δεν υπάρχει ουσιαστικά σχέδιο, δεν προκύπτει από αυτά που είπε η Υπουργός”.
Συμπλήρωσε ότι “αυτό που ειπώθηκε περί 17 μαθητών μέσο όρο ανά τάξη μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Ο μέσος όρος προκύπτει από το άθροισμα των σχολείων των μεγάλων αστικών κέντρων με τα σχολεία της επαρχίας και των απομακρυσμένων περιοχών που έχουν σαφώς λιγότερα παιδιά. Ουσιαστικά, σ’ αυτό το κομμάτι η κυρία Υπουργός μας είπε ότι τα τμήματα θα παραταχθούν πλήρη. Στα μεγάλα αστικά κέντρα δηλασή με 25 μαθητές ανά τάξη. Καμία φροντίδα για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Ο,τι μας είπε κατ’ ιδίαν, είπε και τώρα. Καμία αλλαγή”.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Γιώργος Τρούλης τόνισε: “Η παρατήρηση της υπουργού περί μέσου όρου μαθητών ανά τάξη είναι κάτι το αστείο, δεν μπορεί καν να αντέξει σε σοβαρή κριτική. Ομως δεν απαντήθηκαν στη συνέντευξη τύπου και άλλα σημαντικά ζητήματα. Πχ, που ακριβώς θα βάζουν τη μάσκα τα παιδιά όταν δεν τη φοράνε; Πόσες μάσκες πρέπει να αλλάζει την ημέρα ο εκπαιδευτικός που θα μιλά συνεχώς; Εχουμε διαμηνύσει ότι χρειαζόμαστε μία συνάντηση με τους ειδικούς για να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Η κοινή λογική λέει ότι θα γίνει αλλά μέχρι στιγμής έχουμε δει πολλά που μας κάνουν σαφώς επιφυλακτικούς”.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, τέλος, Μιχάλης Κουρουτός ήταν σαφής: “Πριν από λίγες ημέρες σε δελτίο τύπου είχαμε κάνει λόγο για αλαλούμ. Η Υπουργός, λοιπόν, μας δικαίωσε. Το αλαλούμ καλά κρατεί. Καμία προετοιμασία και κανένα σχέδιο δεν υπάρχει. Την ακούσατε να μιλά για 17 μαθητές μέσο όρο ανά τάξη.Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα δημόσια; Επίσης, τι είπε για τα ιδιωτικά σχολεία; Απολύτως τίποτα. Ο προγραμματισμός απουσιάζει πλήρως, αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Σημειώνεται ότι ήδη οι αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου έχουν αρχίσει, καθώς κινητοποίηση με φόντο τους όρους έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 25 Αυγούστου, στα Προπύλαια δάσκαλοι και καθηγητές. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή αύριο το πρωί στις 11:00, ώρα κατά την οποία θα γίνει η έναρξη της συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής με θέμα το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.topontiki.gr