Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ!

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ!


Με Κατάνυξη και Θρησκευτική Λαμπρότητα εορταστηκε και φέτος η εορτή τού Πολιούχου Αγίου Γεωργίου στο χωριό μας. Παραμονή τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιας από τον Ιερέα τού Αγίου Νικολάου Αστακου πάτερ Αθανάσιο Κουλοχέρη και συνλειτουργουντες τον πάτερ Νικόδημο Ζαβογιαννη από την ενορία Μαχαιρα και τον πάτερ Γεώργιο Φλώρο τής ενορίας Φυτειων. Στον Μεγα Εσπερινό μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος τού Δήμου Ξηρομερου Κος Πάνος Γκολιας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Χρυσοβιτσας Κος Γιάννης Χρόνης και πλήθος πιστών. Μετά το τέλος τού Μεγα Εσπερινου ακολούθησε η Λιτάνευση τής Ιερας Εικόνας τού Αγίου Γεωργίου στον κεντρικό δρόμο του χωριού μας. Στο τέλος τού Εσπερινου προσφερθηκαν στους εκκλησιαζομενους ποικιλία γλυκών, ραβανι (τοπικό γλύκισμα) και αρτοκλασια.
Ανήμερα τού Αγίου Γεωργίου τελέστηκε ο Ορθρος και η Πανηγυρικη Θεία Λειτουργία από τον πάτερ Αθανάσιο Κουλοχέρη.
Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΊΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ΕΙΘΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ ΠΑΝΤΑ.
ΤΖΕΝΝΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ.ΤΖΕΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

0Shares