Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης, 1 Φεβρουαρίου 2022 ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Έργων κ. Θανάσης Μαυρομμάτης με αφορμή το θέμα αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιούργησε η κατάρρευση των Γεφυρών του Ευήνου.

Ο κ. Μαυρομμάτης στη συνέντευξή του στηλίτευσε τις διαχρονικές ευθύνες των αρμοδίων και κυρίως της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής που άφησαν τη Γέφυρα κυριολεκτικά στην τύχη της αφού στα 50 χρόνια ζωής της καμία ουσιαστική παρέμβαση και συντήρηση δεν έγινε προκειμένου να αποκατασταθούν οι φθορές του χρόνου.

Ο κ. Μαυρομμάτης σημείωσε ότι, το συγκεκριμένο θέμα λόγω της σοβαρότητάς του βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας και των συναρμόδιων Υπουργείων, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές μετρήσεις και οι έλεγχοι στο σημείο και όπως χαρακτηριστικά τόνισε θα υπάρξει (ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα) επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υποδομών, ανακοίνωση για τη νέα Γέφυρα. 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο με πολλές κατασκευαστικές παραμέτρους που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν και επεσήμανε ότι, από την πρώτη στιγμή και προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι και όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή της Χάλκειας, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια Ευηνοχωρίου της Ιονίας Οδού ενώ έχει ήδη τακτοποιηθεί και το θέμα των μαθητικών δρομολογίων.

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Θανάση Μαυρομμάτη στον Antenna Star 103.5:

www.agriniotimes.gr/

Από xiromeropress