ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο κρυμμένος παράδεισος της Κέρκυρας με τα 246 σκαλοπάτια

Κάτω από το χωριό των Λιαπάδων υπάρχουν πολλές κρυφές παραλίες απαράμμιλης ομορφιάς που λίγοι γνωρίζουν και επισκέπτονται τα καλοκαίρια. Μία από αυτές είναι η γραφική παραλία Λιμνί στα Δυτικά της Κέρκυρας, διπλής όψεως, αφού από τη μία βλέπει στην Παλαιοκαστρίτσα, στο μοναστήρι να στέκει αγέρωχο στο ύψος του, το γραφικό χωριό Λάκωνες επάνω στο καταπράσινο βουνό και από την άλλη πλευρά κοιτάζει σε δαιδαλώδη βράχια και στις απόκρυμνες πλαγιές των δυτικών ακτών.

Πηγαίνοντας λοιπόν για τις παραλίες του χωριού των Λιαπάδων, αρκετά πριν φτάσετε στην οργανωμένη παραλία των Λιαπάδων, στρίβετε αριστερά στον ανηφορικό δρόμο για την παραλία της Ροβινιάς και συνεχίζεται για απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, όπου θα συναντήσετε έναν κατηφορικό δρόμο που οδηγεί στην παραλία Λιμνί.

Ο κρυμμένος παράδεισος της Κέρκυρας με τα 246 σκαλοπάτια

Από εκείνο το σημείο αρχίζει μία κατηφορική διαδρομή με περιπέτεια!  Μετά από περίπου 200 μέτρα τσιμεντένιου δρόμου, θα βρείτε στα αριστερά μία ξύλινη πινακίδα για το Λιμνί και θα περπατήσετε μέσα από έναν όμορφο Κερκυραϊκο ελαιώνα μέχρι να συναντήσετε τα πρώτα σκαλιά προς τον κρυμμένο παράδεισο. Τα σκαλιά μετρούν στα 246 αλλά μη σας φοβίζουν γιατί το τοπίο μόλις το αντικρίσετε θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω,

Ο κρυμμένος παράδεισος της Κέρκυρας με τα 246 σκαλοπάτια

Το Λιμνί θυμίζει αρκετά το Πόρτο Τιμόνι στο χωριό Αφιώνα, αφού στην πραγματικότητα εκεί υπάρχουν δύο παραλίες χωρισμένες από μια πλατιά λωρίδα παραλίας με μεγάλο βότσαλο.  Η ομορφιά του τοπίου πολλαπλασιάζεται και σε ποιο σημείο θα καθίσεις έχει αρχίζει να σας προβληματίζει, αφού όπου και αν κοιτάξεις η θέα είναι μαγική και απερίγραπτη. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα με μεγάλο βότσαλο και αν κολυμπήσεις μετά τον κόλπο θα συναντήσεις μικρούς κολπίσκους ατελείωτης ομορφιάς. Αν τα σκαλιά βέβαια είναι ένας ανατρεπτικός παράγοντας για να βρεθείτε σε αυτήν την παραλία, υπάρχει η εναλλακτική πρόταση ενοικίασης βάρκας, θαλάσσιου ποδήλατου από τους Λιαπάδες ή να σας μεταφέρουν εκεί οι βαρκάρηδες από την Παλαιοκαστρίτσα.

Ο κρυμμένος παράδεισος της Κέρκυρας με τα 246 σκαλοπάτια

Φαϊτά Ελίνα Φωτογραφίες: Βασίλης Μεταλληνός, Γιάννης Ματθαιόπουλος

Πηγή: www.corfuland.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.